ESKİŞEHİR'de ilçe dernek başkanlarıyla biraraya gelen Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, "Ak Parti eğer makul bir destek alırsa tek başına iktidar olma şansına en yakın olan parti, açık ara en yakın olan parti. Diğer hiçbir partinin, diğerlerinin hiçbirinin tek başına iktidar olma şansı yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Eskişehir 1'inci sıra milletvekili adayı olan Nabi Avcı, Eskişehir'de Mihalıççıklılar Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde ilçe hemşeri dernek başkanları ile biraraya geldi. Avcı yaptığı konuşmada 1 Kasım'ın kritik bir dönem olduğunu, bu seçimlerde parti ya da milletvekili değil hükümet seçileceğini söyleyerek şöyle dedi:

"1 Kasım'da biz Türkiye bir hükümete sahip olsun mu olmasın mı? Bir hükümet kurulsun mu kurulmasın mı diyeceğiz. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde bunu yaşadık. Dolayısıyla bence bu seçimlerde her birimizin oy kabinine girdiğimde ilk düşünmemiz gereken şey 'ben bu oyumla Türkiye'de bir hükümet kurulmasına mı katkıda bulunacağım yoksa bir kaos bir kargaşa tekrar bir ortalıkta bir arayışa mı katkıda bulunacağım' diyeceğiz. "

'DİĞER PARTİLERİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMA ŞANSI YOK'

7 Haziran seçimlerinin bir anket niteliğinde olduğunu ifade eden Nabi Avcı, 1 Kasım'da tek başına iktidara en yakın olan partinin AK parti olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"7 Haziran bütün Türkiye genelinde bütün seçmelerin katıldığı büyük bir anket oldu. Burada gördük. Manzaramız bu. Hükümet kurmak için ortadaki alternatifler şunlar hangi parti tek başına hükümet kurabilir, herhangi bir değişiklik halinde. Hangi parti hangi partiyle yan yana gelebilir. Nasıl bir koalisyon olabilir. Baktığımız zaman şu anda objektif şartlarda Ak Parti eğer makul bir destek alırsa tek başına iktidar olma şansına en yakın olan parti, açık ara en yakın olan parti. Bunu söylemek de parti taassubu falan değil. Matematiksel gerçeğe baktığımız zaman bunu görüyoruz. 7 Haziran sonuçlarıyla bu test edildi, görüldü. Arkadan gelen 3 partinin bir araya gelerek, bir blok oluşturarak iktidar olmaları mümkün değil. Aritmetik olarak, kağıt üzerinde mümkün olduğu görülse bile işte test edildi 7 Haziran'da herkes buradaki şeyi söyledi.

Nitekim dündü galiba sayın Bahçeli de 'Biz şu ihtimal dışında bütün şeylere açığız. Yani o blok şeyini bir kez daha ortadan kaldırdı. Geriye ne kalıyor Ak Parti'nin diğer iki partiden biriyle veya ikisiyle koalisyon yapması, yani eğer illa vatandaş bir koalisyon isterse. Bunun da Türkiye'ye huzur getirmeyeceği, istikrar getirmeyeceği, böyle bir hükümetle Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış sorunları çözmesinin çok zor olduğu, yani imkansız değil ama çok zor olduğu tek partiden müteşekkil bir iktidarın sinerjisinin, enerjisinin, katkısının, katma değerinin ne kadar yüksek olduğunu son 13 sene içerisinde görüldü. Dolayısıyla şimdi 1 Kasım'da biz sandıkta ya bir hükümet kuracağız, istikrarlı bir hükümet kuracağız veya dur bakalım ne olacak diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz lazım."

'PATIRDI, GÜRÜLTÜ ETMEDEN DERSHANELERİN DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ TAMAMLADIK'

Türkiye'nin eğitimde çok ciddi mesafeler aldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bakın hatırlayın. Askeri dönemde, Kenan Evren'in sözünün kanun olduğu dönemde yapılamadığı için bu dershanelerin dönüşüm projesine başladığımızda 'Asker bile kapatamadı, nerde bunlar kapatacaklar, dönüştürecekler' filan şeyler oldu. Suhulet içinde, patırdı etmeden, gürültü etmeden bu dönüşüm sürecini hayırlısıyla tamamladık. Şuanda bu ilizyon dağıldı. Okullarımızda çok ciddi, bütün okullarımızda takviye kursları açtık. Eğitim altyapısı fevkalade, bütün göstergelerde en az ikiye katlandı. Derslik sayısı olarak, öğretmen sayısı olarak, nitelik olarak. Cumhuriyet tarihinin en çok öğretmen atamış bakanıyım. Şuanda görev yapan her iki öğretmenden biri bizim dönemizmizde bu 12 yıllık dönemde atandı. İnşallah Şubat atamalarıyla da peyder pey bu açığımızı kapatmış olacağız" dedi.