Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'de bazı mahallelere Ak Parti'ye fazla oy çıktığı için belediye hizmetlerinin götürülmediği yolunda şikayetler aldıklarını söyledi.
Bakan Nabi Avcı Eskişehir Çiğbörek Evi'nde mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. Avcı, muhtarların çeşitli sorunlarını dinledi. Toplantı öncesinde bir mahalle muhtarının yanına gelerek mahallelerinde Ak Parti'ye fazla oy çıktığı için belediye hizmetlerinden yeterince yararlanmadığını söylediği anlatan Avcı bunun yanlış olduğunu belirtti. Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Maalesef bu seçim atmosferine girildiği zaman bunun örneklerini çok görmeye başladık. Daha önceden de yerel seçimler zamanında da bu tür şikayetler çok geliyordu. Bazı köylerimize veya yeni adı ile mahallelerimize 'Efendim siz burada AK Partiye çok oy verdiniz. Dolayısıyla gidin o partiden hizmet isteyin.' Yani Büyükşehirin yapması gereken hizmetler için bile bana oy verdi vermedi hesabıyla bir takım ayrımcılıklar yapıldığına dair ciddi şikayetler, şikayetin de ötesinde tespitler var. Şikayetlerden bir tanesini getirdim. Şikayeti yapan muhtar ve mahallesinin ismini vermeyeceğim. Muhtarımız isminin açıklanmasını istemedi, aksi halde belediye ile aralarının daha kötü olabileceğini ve diğer hizmetleri de alamayacağını düşünüyor. Şimdi bu çok ayıp. 'Senin mahallen bize oy verdi, vermedi. Oy verirsen suyun gelir, yolun gelir, hizmet gelir' gibi şantaj kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür şantajlara pabuç bırakmayın."
BOŞ OKULLARI MUHTARLIK BİNASI OLSUN İSTEĞİ
Muhtarlardan kullanılmayan okul alanlarının muhtarlık hizmet binası olarak kullanılmasına yönelik talepler aldıklarını belirten bakan Nabi Avcı, "Taşımalı eğitim nedeniyle boş olarak birçok okul binamızın bir kısmını zaman zaman bakanlık olarak bu okulları muhtarlıklara tahsis edebiliyoruz. Bu tahsis ettiğimiz bir kısım okulda tamir ve onarım ihtiyacı olduğu talebi geldi. Onun listesi var. Bakım onarım işlemlerini bakanlık veya valilik olarak yapabiliriz" dedi.
Bakan Avcı, Büyükşehir olan illerde özel idarelerin kalktığını da belirterek, "Pek çok yerde bu dönüşüm başarılı bir şekilde sağlandı. Fakat Eskişehir gibi yerel yönetim ile merkezi hükümetin aynı yere bakmadığı, aynı doğrultuda çalışmadığı veya bir uyum sağlanamadığı, farklı farklı nedenlerle bir ortak sinerji üretilemediği durumlarda problemler yaşanıyor. Bunun da en çok acısını siz muhtarlar yaşıyorsunuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI