Kemal ATLAN/SARICAKAYA (Eskişehir), () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim çalışmalarını Eskişehir'in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde sürdürdü.
AK Parti Eskişehir 1'inci sıra milletvekili adayı da olan Bakan Nabi Avcı, Ankara'dan karayoluya Eskişehir'e gelerek ilk olarak Sarıcakaya İlçesi'ni ziyaret etti. Avcı, ilçede kurulan pazarı gezerek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Daha sonra bir kahvehaneye giren Avcı burada ilçe sakinlerinden Mustafa Sarıdoğan ile sohbet etti. Mustafa Sarıdoğan, bakan Avcı'ya şapkasının iç kısmında sakladığı Adnan Menderes'in fotoğraflarının yer aldığı eski gazete kupürlerini göstererek Menderes'in asıldığı tarihte kendisinin İstanbul'da asker olduğunu anlattı.
Bakan Nabi Avcı'yı Sarıcakaya Kaymakamlığı önünde anaokulu öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Avcı, öğretmenleri çocukları güneş altında bekletmemeleri konusunda uyardı. Avcı daha sonra Sarıcakaya Belediyesi önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşma yaptı. Sarıcakaya- Eskişehir karayolunun ihalesinin tamamlandığını anlatan Avcı bu yolun 25 kilometresinin duble, 12 kilometresinin de genişletilmiş yol olacağını söyledi. Avcı, Sarıcakaya ilçesine 7 Haziran seçimleri sonrasında da hizmetlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sarıcakaya ilçesinden sonra Mihalgazi ilçesine hareket etti.

FOTOĞRAFLI