Tufan HAMARAT-Mehmet GÜNEY/İZMİR, ()- ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, siyaseti öğrenmek isteyenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takip etmelerinin yeterli olacağını söyledi, "Teşkilatlarımızda geçmişe referansla Kurtuluş Savaşı, İstanbul'un fethi hikayelerimizi anlatırdık. Artık 15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil olduk" diye konuştu.
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 9'uncu toplantısı Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Bakan Albayrak burada yaptığı konuşmasına, İzmir'in bu dönem Siyaset Akademisi'ne katılımda rekor kırdığını hatırlatarak başladı. 15 Temmuz'un ardından Siyaset Akademisi'nin ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Bakan Berat Albayrak, "Ak Parti Türkiye'nin geleceğiyle siyaseti bütünleştirerek bir dava hareketi olarak yoluna devam ediyordu, ama 15 Temmuz sonrası başka bir siyaset, farklı bir iklim var. Siyaseti bir parti özelinde değil, tüm Türkiye için, yaklaşık 80 milyon insan için nasıl ve neden yapılması gerektiği ve bu yükün omzumuzda nasıl anlam taşıdığı karşımıza çıktı. Bunda tabi kıymetli İzmirlilerin 15 Temmuz gecesi Saat Kulesi önünde Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla toplanarak o gece 81 ildeki gibi destansı duruşunuzun da etkisi çok büyük. Ülke olarak çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama, çok zor dönemlerden geçiyoruz belki ama, Türkiye siyasetinde Ak Partililerin tarihi rolü çok önemli. Bunu 15 Temmuz'da millet olarak çok açık bir şekilde, sadece bölgeye değil, tüm dünyaya gösterdik. Emin olun son birkaç aydır katıldığımız uluslararası programlarda BM, G-20 toplantılarında, devlet başkanları, bakanlar düzeyinde Türkiye ve Türk milletine düzülen methiyeleri duysanız çok şaşırırsınız. Nasıl hayranlık beslediklerini anlatamam" diye konuştu.
'TARİH YAZAN NESİL OLDUK'
15 Temmuz'da tarih yazıldığını belirten Bakan Albayrak, "Teşkilatlarımızda yaptığımız toplantılarda geçmişe referansla Kurtuluş Savaşı, Osmanlı dönemi, yakın dönemdeki destanlarımızı anlatırdık. Artık 15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil olduk. En önemli tarafı da bu. Biz burada siyaseti öğretecek değiliz. Siyaseti öğreten, siyasette tarih yazan bir lider var. Ona bakıp takip etsen yeter. Ben size geçmişten bugüne ve yarına ekonomi, enerji ve siyaset denkleminde bazı bilgiler paylaşacağım" dedi.
Bu konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI