MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Dün televizyonlarda yine konuşuyor. Mersin'de güya toplantı yapıyor. Şerefsizlik yarışında hep kaybettin Sayın Başbakan. Şimdi yeni bir şerefsizlik yarışına giriyorsun. DHKP'yle MHP arasında ilişki kurup yargı önünde ispatlayamazsan, şerefsizin ta kendisi sensin. Artık Recep Tayyip Erdoğan bittin. Siyasi ömrün tükendi" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar mitinginde yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'de milli idareyi iki siyasi partinin arasına hapsedilemeyeceğini söyledi. Bu görüşe sahip olanların demokrat olamayacağını savunan Bahçeli, “Bu ülkede sadece ve sadece AKP yoktur, bu ülkede sadece ve sadece CHP yoktur. İnanmayanlar gelsin Afyonkarahisar'ı görsün. Burada MHP var. Ne yaparsanız yapınız bir gün MHP'yi mutlaka göreceksiniz" diye konuştu. Bahçeli, özellikle büyükşehirlerin iki siyasi parti arasında sıkıştırıldığını söylerken dili sürçtü, “Ne AKP ne MHP" dedi, ama kısa sürede toparladı, “Ne AKP ne CHP ille de MHP diyoruz" dedi.

Her yerde partiler baş harfleriyle kısaltılarak ifade edilirken AKP'nin bunu reddedip 'Ak Partiyiz' diyerek kendini topluma takdim etmeye çalıştığını söyleyen Bahçeli, "AKP olarak ifadeden vazgeçerek Ak Parti'ye dönmenin sebebi karanlık, kara noktalarını, lekelerin üstünü ak kavramıyla örtmeye mi çalıştınız? Bunların hiçbirisinin cevabını veremiyorsunuz" dedi

KİME HİZMET EDİYORSUN?

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini tahrip ettiğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, 'Andımız'ın kaldırıldığı günden bu yana nasıl kazanım elde edildiğini sordu. Başbakan Erdoğan'ın sıkıştığı, korktuğu noktada Türkiye Cumhuriyeti'ne sığındığını fakat başka odaklardan cesaret alınca TC'yi kamu kurumlarından kaldırdığını savunan Devlet Bahçeli, “Sen kimsin kime hizmet ediyorsun" dedi.

'DİKTATÖRLÜĞE HEVES EDİYOR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Anayasa referandumu ve onu takip eden son HSYK düzenlemesiyle yasama, yürütme, yargı ve basını kontrol altına aldığını söyledi. Yargının artık siyasallaştırma aşamasını da geride bırakarak AKP'leştirildiğini savunan Devlet Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yasama sende, yürütme sende, yargı sana hizmet eder hale geldi. Basın ve medyada sabahtan akşama kadar RTE dizisiyle evi meşgul ediyor, kamuoyunu meşgul ediyor, toplumu meşgul ediyor. Böyle bir durumda bu kadar kuvvet, güç alanını genişletme açısından Recep Tayyip Erdoğan'ı çılgına çevirmiştir. Neyin çılgınlığı, güç çılgınlığı. Böyle bir güç çılgınlığı, herşeyi 'ben ben' dedirtmeye başlamıştır. O zaman demokrasiyi askıya alıp diktatörlüğe giden yola doğru kaymaya başlamıştır. Recep Tayyip Erdoğan bu güçle şımarmıştır, şaşırmıştır, Türkiye'yi artık tek adam olarak ben yönetebilirim, bunun için zaman zaman başkanlık sistemini getirmek suretiyle diktatörlüğe heves etmiştir. Bunun sonunda işte Türkiye bugünkü felakete gelir hale gelmiştir."

'TÜRKİYE'NİN BALINI KAYMAĞINI SEN Mİ YEDİN?'

Bahçeli, Türkiye'nin son 88 gündeki tek gündeminin yolsuzluk ve rüşvet olduğunu söyledi. Süreçte Başbakan Erdoğan'ın panik, şaşkınlık ve korkuyla soruşturmaları önlemek ve 'ailesine doğru uzanan yolları' kesmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu kaydeden Bahçeli, “Savcı kıyımıyla, 8 bin polis memurunun dağıtılmasıyla, 28 valinin yer değiştirmesiyle ilişkili olarak 74 gündür ne çabuk çıktılar? Neden bu kadar acele ettin?" diye sordu.

Bu soruyla birlikte yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerçekleştiği günlerde Başbakanlık'ta kriz merkezi oluşturulup oluşturulmadığını da soran Bahçeli, “Bakanlar, bazı uzmanlar bir kriz yönetimi için bir algılama yönetimini nasıl yapacağınızı tartıştınız mı? Bu yolsuzluk ve rüşvetin algılanmasını başka yöne çekmek için, kendinizi buradan sıyırmak için nasıl tavsiyeler aldınız, ilk mitinginiz Ordu'da bu gerekçeyle mi başladı?" diye ikinci soruyu yöneltti.

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerini de eleştiren MHP Lideri Bahçeli, "Bu konuşma tape olarak halkın arasına yayıldığında çok korkunç, çok iğrenç, çok rezil bir konuşma. Bir başbakana, bu ülkede yaşayan hiçbir insana yakışmaz" diye değerlendirmede bulundu.

Söz konusu telefon konuşmasında 1 milyar dolar paranın Başbakan Erdoğan'ın evinden çıkartılmasının planlarının yapıldığını anlatan Bahçeli, “1 milyar dolar nereden gelmektedir? Hayır işleri için evde toplanan bir para mıdır, 'üç öğün balla kaymakla beslenirim' diyordun. Türkiye'nin balını kaymağını sen mi yiyordun?" sözleriyle konuşmasına devam etti.
MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ateşle oynadığını iddia etti. Son süreçte bazı olayların sürekli tahrik edildiğini, kışkırtıldığını savunan MHP Lideri Bahçeli, “Şimdi de kalkmış Türkiye'de bazı sosyal şiddet olaylarını tahrik ediyor, bazı ajan provokatörleri kullanıyor. Bunlar gittikçe artar hale geliyor" dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN ARTIK BİTTİN'

Başbakan Erdoğan'ın olaylar ortaya çıktıktan sonra propaganda gücüyle bunlar üzerinden yorum yapıp başkalarını suçlamayı tercih ettiğini kaydeden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Dün televizyonlarda yine konuşuyor. Mersin'de güya toplantı yapıyor. Şerefsizlik yarışında hep kaybettin Sayın Başbakan. Şimdi yeni bir şerefsizlik yarışına giriyorsun. DHKP'yle MHP arasında ilişki kurup yargı önünde ispatlayamazsan şerefsizin ta kendisi sensin. Biz DHKP'nin ne olduğunu biliriz, ne maksatla kurulduğu bilenlerdeniz, kimin denetiminde olduğunu da bilenlerdeniz. Sen şimdi kalkıp, MHP ile DHKP'yi işbirlikçi şey yapıyorsun. Televizyonda her konuyu, baba oğul aile muhabbetini montaja bağlıyorsun bu geriye düşmüş zekanla DHKP'yle MHP'yi montajlayıp halkı mı kandıracaksın? Recep Tayyip Erdoğan artık bittin. Bazı televizyon dizilerinde gençler kendi arasında konuşurken 'Bittin' diyor ya onun gibi. Artık Recep Tayyip Erdoğan bittin. Siyasi ömrün tükendi. Yolsuzluk ve rüşvetin altında kalacaksın. Kime ne iftira ediyorsan, kime ne şekilde saldırıyorsan bunların hepsinin de hesabını vereceksin. Kendine dikkat et."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a mümkün olduğu kadar az konuşması tavsiyesinde bulunurken “Bunun sonu iyi değil. Öyle ateşle oynuyor ki yolsuzluk ve rüşvetin, demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'yi bölmeye yönelik ihanet yolunu açmanın hesabını vermekten korktuğu için şimdiden bazı olaylara ajan provokatörler kullanmak suretiyle Türkiye'yi kışkırtıyor" diyerek konuşmasına devam etti.

'BERKİN'İN HESABINI VER'

Son olaylarda hayatını kaybeden Berkin Evlan ve Burakcan Karamanoğlu'nu rahmetle anarak konuşmasına devam eden Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı bunları tahrik ederek kendisini kurtarmaya çalışmakla itham etti. “Sen bu milletten daha zeki değilsin. Senin eylem kabiliyetin yok, senin bal kaymak yeme kabiliyetin var" diyen MHP Lideri Bahçeli, rüşvet ve yolsuzluğun yaygınlaştığını 'zeki ve geleceğin teminatı' olarak işaret ettiği gençlerin algılamasının çok dikkate değer olduğunu kaydetti. Ak Parti'nin sosyal medyada 'Aldatma ve Kandırma Partisi', Ayakkabı Kutusu Partisi', 'Aileyi Kalkındırma Partisi' şekline dönüştürülmüş kısaltmalarını da kullanarak konuşmasına devam eden MHP Lideri Bahçeli, şöyle devam etti:

“Son günlerde iki sosyal hareket içinde iki vatan evladı Hakkın rahmetine kavuştu. Silahlar patlar hale geldi. Bunlar ajan, provokatörlerin işinin başlangıcıdır. Halkta panik ve kaos yaratmaktadır. Sonra da silahlanarak karşılıklı çatışmanın başlangıç zeminini hazırlamak halidir. Başbakan sağı solu suçlayacağın yerde Berkin'in hesabını ver, Burakcan'ın hesabını ver, şehidimiz Cengiz'in hesabını ver. Bunlarını arkasına saklanarak sağı solu suçlama. Bunlar hepsi döner, döner başında patlar."

MHP Lideri Bahçeli, konuşmasını “Sokak karanlıktır, kirlidir, sokakta kim kimdir bilinmez. Gençlerimiz sokağa heves etmesinler. Sokakta bulunmayı üstünlük, beceri gibi zannetmesinler. Sokak yerine sandığı tercih etmeliyiz" çağrısıyla tamamladı.

AFYONKARAHİSAR MİTİNGİNDEN NOTLAR

MHP Lideri Bahçeli, geceyi geçirdiği Afyonkarahisar'da miting öncesi İmaret Camii'nde Cuma namazını kıldı, ardından cami avlusundaki cenaze namazına katıldı. Bahçeli daha sonra mitingi gerçekleştirdiği Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Afyonkarahisarlıları selamlayarak yürüyen Devlet Bahçeli, tarihi İkbal Lokantası'nda onuruna verilen öğle yemeğinin ardından miting alanına geldi. MHP'nin mitinginde alanda gençlerin ağırlığı dikkati çekti. Miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.