BAHÇELİ'NİN SARAY'DAKİ KARŞILAMA TÖRENİNE YORUMU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Sarayı'nda Mahmut Abbas'ın 16 Türk devletini temsil eden askerlerle karşılamasıyla ile ilgili olarak Bahçeli, "Onun değerlendirilecek bir yönü olduğu kanaatinde değilim. Ama merak ettiğim bir konu var. Acaba sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün hangi kıyafetle sarayda görünecektir" dedi.

"ERDOĞAN BİR GÜN HANGİ KIYAFETLE SARAY'DA GÖRÜNECEKTİR"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Saraydaki karşılama töreninde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle karşılamasıyla ilgili soruya, "Onun değerlendirilecek bir yönü olduğu kanaatinde değilim. Ama merak ettiğim bir konu var. Acaba sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün hangi kıyafetle sarayda görünecektir" diye cevapladı.

"ONLAR BİRBİRLERİ İLE İÇ İÇE GİRMİŞLER"

HDP'nin seçime parti olarak gireceğini açıklaması kararının AK Partiye yarayacağı iddialarının olduğunun sorulması üzerine Bahçeli, "Onlar birbirleri ile iç içe girmişler. Ne AKP'ye gitse bir mahsuru var, ne de HDP'ye gitse bir mahsuru var. Çünkü ittifak halindeler" dedi.

"11'NİN BAŞINA 1 KOYSANIZ 111 OLUR"

30 Mart seçimlerinde sandıkta milli irade hırsızlığı yapıldığı yönündeki iddialar olduğuna yönelik soruya Bahçeli, "30 Mart seçimlerinde devletin imkanlarını kullanmaksızın kendi kaynaklarımıza dayalı olarak Türkiye'yi gezdik. 305 yerde konuşma yaptık. Orada 3 önemle konuyu vatandaşlarımızla paylaştım. Birincisi sandık, 2'ncisi hür irade ile oylarını kullanmaları. 3'ncüsü de oylarına sahip çıkmalarıdır. Örnek olarak da söz gelimi 11'nin başına 1 koysanız 111 olur. Dolayısıyla herhangi bir parti 100 oy fazla oy almış olur diye uyarmıştık. Bir bildiğimiz var ki bunu yapmıştık. Aylar yıllar geçti herkes bunu paylaşmaya çalışıyor. Taraf gazetesini de gündeme taşıdığı için tebrik ediyorum" dedi.

"SABRİ UZUN UZUN KONUŞUYOR"

Sabri Uzun'un MHP'lilerin de kasetleriyle ilgili iddiaları var diye soruması üzerine Bahçeli, "Sabri Uzun uzun konuşuyor" yanıtını verdi.