MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu neden desteklediklerini açıkladı. Bahçeli, Başbakan ve AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümeti eleştirirken, "Peki biz hepimiz kenetlendik, oyumuzu kendi adayımıza verdik, bir tane de firemiz olmadı. Alacağımız oy nedir? 8 milyona yakın. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Olamayınca diğer partiler arasından en fazla oy alan 2 parti, bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi, diğeri de bir başka parti olsa; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ak kurtları, bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde Adana’dan karayoluyla geldiği Kahramanmaraş girişinde uzun araç konvoyuyla karşılandı. Bahçeli, partisinin İl Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Davul ve zurna eşliğinde kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Bahçeli, Başbakan ve Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümeti eleştirdi. Kahramanmaraşlıları selamlayarak başladığı konuşmasında Bahçeli, geçmiş dönemlerdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları anlatarak, şunları dedi:

"Buradan bir şeyi açıklıkla ifade etmek gerekir ki değerli Kahramanmaraşlılar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sorunlu, sancılı ve siyasi istikrarsızlığın beraberinde getirdiği dönemler olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ya bir siyasi krizin başlangıcı veya sonucunu etkileyen bir faktör olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimi, muhtıralarla yönlendirilmiş, ara rejimlerle baskı altına alınarak görev, anayasa çerçevesinde sözde tamamlanmıştır. Bütün bunları dikkate aldığımız vakit, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu niteliği şimdi çok farklı bir uygulamayla karşımıza çıkmaktadır. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından değil, artık sizler tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır."

BÜYÜK BİR UTANMAZLIKTIR, EDEPSİZLİKTİR

Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçilmeden önce Ak Parti'nin Kayseri'de düzenlenen mitingde 'Müslüman bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz' söylemlerini eleştirdi. Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi, Kayseri'de Abdullah Gül'ü de yanına alarak ilk düzenlenen mitingde 'Müslüman bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz' düşüncesiyle kamuoyuna inançları doğrultusunda bir davranış sergilemelerini istercesine bir propagandaya başlamıştır. Bu tabi çok yanlış olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ta kurulduğu günden itibaren Cumhurbaşkanı olan her kişiyi, Müslüman olmayan bir kişi olarak nitelendirmek büyük bir utanmazlıktır, edepsizliktir" diye konuştu.
"MHP ÜLKEYE HİZMET EDEN BİR SİYASİ KURUMDUR"
MHP lideri Bahçeli, partisinin Türkiye'nin önünü açan bir siyasi parti olduğunu ifade ederek, milliyetçiliğin iktidara gelmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Bahçeli, MHP'nin ülkeye hizmet eden siyasi bir kurum olduğunu söylerken konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket Partisi, çok net ve açık bir tavır ortaya koymuştur. 71 milletvekiliyle birlikte meclise gelinmiştir. Meclisin açıldığı gün 'Mecliste olacağız' demiştir. Bunun anlamı demokrasinin önündeki tıkacı çekmek, ara rejim peşinde koşan bazı sevdalıların niyetlerini boğazlarına tıkamak ve demokrasiyle, milliyetçiliği paralel bir hale getirmek suretiyle Türkiye'nin önüne açan bir siyasi parti olmuştur. Ara rejimlerde demokrasi ortadan kalktığı zaman, kaybeden tek siyasi kuruluş veya kurum milliyetçilerin kurduğu partiler olmaktadır. Geçmişte bu hep denenmiştir. Demokrasi içerisinde yeşeren bir Milliyetçi Hareket Partisi'nin geleceğinden korkanlar, bir ara rejimi fırsat bilerek milliyetçileri, ihtilal ve darbe içerisinde, her türlü acıyı, ızdırabı, mahkumiyeti ve mağduriyeti yaşatarak yok etmenin gayreti içerisine girmişlerdir. O sebepten dolayı demokrasinin askıya alınması hali Milliyetçi Hareket Partisi'ne zarar verecek bir durumdur, buna düşmemek lazımdır. Milliyetçililikle, demokrasiyi ikiz kardeş gibi götürerek; hem milliyetçi düşüncenin iktidarın yolunu açmalıyız. Bunun manası şudur; milli iradenin, milliyetçi irade haline dönüşmesi milliyetçiliğin iktidarı demektir. Bu neyle olacak? Demokrasi içerisinde olacak. Yani vatandaşların en etkin değerlendirmesinin yapılacağı bir ortamda olacak. İşte bu anlayışla geçmiş dönemeden bu yana kadar Milliyetçi Hareket Partisi 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' anlayışıyla ülkeye hizmet eden bir siyasi kurumdur."
"BEN ADAY OLMAK İSTİYORUM, NİYE DEMİYORSUN"
Devlet Bahçeli, bazı ülkücülerin sosyal medyada kuşdiliyle konuşarak MHP'yi eleştirdiklerini söyledi. Partililerini eleştiren Bahçeli, "Şimdi yeni bir usul var, Twitter aracılığıyla, kuş diliyle konuşuyor. 'Şu olursa iyi olur, şu olursa iyi olmaz, şunun olmasında yarar vardır.' Mübarek insanlar, bu hareketin milletvekiliyse kuş diliyle konuşacağınız yerde gelip Genel Başkanı'nıza 'Ben aday olmak istiyorum' diye niye söylemiyorsun? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 6 bin maaşlı kuş dili sosyal medyasını kullanan insanlarının 'tweet'leriyle, ülkücülerimizin arasında 'Şu olursa iyi olur, bu olursa iyi olur.' İçinizden bir tanesini, milletvekili arkadaşlarımızdan birini aday yaptık. Gece gündüz de çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday çıkarmasının körükleyenler, isteyenler bize oy vereceklerini söylerken hiç duydunuz mu?" dedi.
"ALACAĞIMIZ OY 8 MİLYONDU"
Konuşmasında CHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Peki biz hepimiz kenetlendik, oyumuzu kendi adayımıza verdik, bir tane de firemiz olmadı. Alacağımız oy nedir? 8 milyona yakın, 17 bin 76 oy oranı. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Olamayınca diğer partiler arasından en fazla oy alan 2 parti, bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi, diğeri de bir başka parti olsa; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ak kurtları, bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar. Bak gardaş, görüyorsun sizin çıkarttığını adaya bizim itirazımız olmadı, çok da iyi bir kardeşimizi aday çıkarttınız ama ikinci tura kalacak bir oy oranınız yok."
"ERDOĞAN BİTİRİM BİR SAHTEKARDIR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkücüleri kandırmak için 'bitirim bir sahtekardır' sözüyle suçlayan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Öbürleriyse şöyle yapıyor. O zaman Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermemiz gerekmez mi? Çünkü nedir? Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçidir yeri geldiği zaman yeri geldiğinde muhafazakardır, yeri geldiğinde de ülkücüleri kandırmak için bitirim bir sahtekardır. Umuma çıkıyor hemen bir mektup okuyor, bir de ağlamadan sorumlu genel müdür var. Kamera bir Recep Tayyip Erdoğan'ı, bir de ağlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı'nı gösteriyor. Bizim ülkücüler de akşam eve yorgun argın gelmiş, bir tas çorba önüne koymuş 'Haberlerde ne var?' diyor. İdama mahkum edilmiş bir ülküdaşımızın şiirini okurken duygulanıyor. Bakıyor ki Bülent Arınç okuyor, ağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. 'Allah Allah' diyor. ' Ya şunlara bak, bizim şehidimiz için ne kadar gözyaşı döküyorlar' diyor. Gün geliyor bazı konular oluyor, diyor ki; 'Bunlar faşist, bunlar katil, bunlar şudur' diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa, ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz, haklı haksız partinizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Şimdi son günlerde çıkmış 'Ülkücüler benim kardeşimdir' diyor. Recep Tayyip Erdoğan! Ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olamazsın, olmamalısın. Eğer ülkücüler senin kardeşliğini kabul ediyorsa, bozulmayan ülkücüler de var ya da sende var demektir."
"HEM MARAŞ'IN, HEM GAVUR DAĞI'NIN UŞAĞIYIZ"
Devlet Bahçeli, konuşmasının devamında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı suçladı. Bahçeli, şöyle dedi: "Her türlü mücadelesini kabul edip onu gün geldiğinde 'Bunlar benim kardeşimdir' diyeceksin ve aklınca, zerre kadar beyninle bizi kullanmaya çalışacaksın. Mezhep temelli çatışmayı körükleyeceksin, yeri geldiği zaman da 'Bunların bir kanadı ülkücülerdir' diyerek soruşturmayı hatırlatacaksın, sorgulamayı teşvik edeceksin. Böyle bir dolambaç içerisinde bir de 17-25 var değerli vatandaşlar. 17-25'te elini şöyle tutuyor. Nedir bu? Rabia. Aklına gelen isim Esma. Nerde kaldı Ayşalarımız? Bu beşkardeş ise bunun birini niye saklıyorsun? Bunu Mursi yapıyor diye sen yapmak mecburiyetinde misin? Ama 17-25'e baktığınız vakit; birisi bir bakan ve çocuğu, öyle değil mi? İkincisi bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Üçüncüsü kolundaki saatiyle beraber bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Dördüncüsü Bakara, makara diye İslamiyet ile alay eden bir başka haysiyetsiz değil mi? Böyle yaparken şunu saklıyorsun. E peki bu neyin nesi? Bunlar 17 Aralık'ın mahsulüyse, (başparmağını göstererek) şurası 25 Aralık'ın mahsulüdür. Burada da (başparmakta) Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal oğlan var. Bunu açtığın zaman bunun içerisinde ayakkabı kutuları var. Biz de hem Maraş'ın, hem Gavur Dağı'nın uşağıyız. Allaha şükür bir ayakkabı sahibi olduk da, olamayan binlerce kardeşimiz vardı, yalın ayak dolaşırlardı. Altı kamyon lastiği, üstü çok af edersiniz öküz derisinden bir yemeni yapılırdı, çocuklar bunu giyerdi. Bunun kutusu yoktu. Ama şimdi ayakkabıdan ziyade kutular öne çıktı. Yere geldi bir ayakkabı sahibi olduğu zaman, ben bu yörenin uşağı olduğum için söylüyorum; yeni bir ayakkabı alındığında akşam yastığın yanına konur. Öyle değil mi? Sabah olsa da şunu giyeyim diye sabaha kadar uykusuz kalınır mı? Kutusunu sen hiç merak etmezdin. Ama şimdi gördük ki ayakkabıdan daha fazla kutu kıymetliymiş. İçinde Euro var, bir de havuz var. Havuzun içinde bizim bildiğimiz en aziz şey sudur, suyun olması lazım. Ama Türkiye'nin haramzadeleri havuzu doldurmuşlar, ihale kapmacası yapıyorlar ve dünyanın rezaleti ve hırsızlığı. Şimdi soruyorum Kahramanmaraşlılar; hadi her şeyi kenara bıraktık. AKP'ye oy vermiş kardeşlerimizin bugüne kadar verdikleri oylar, gösterdikleri gerekçeyi de saygıyla karşılıyoruz. Fakat şu 17-25'ten aklanmayan, paklanmayan, temizlenmeyen Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olur mu? Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz."
İHSANOĞLU'NA DESTEK İSTEDİ
Devlet Bahçeli, partisinin de destek verdiği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hiçbir partiyle organik ilişkisi olmadığını ifade ederek, destek istedi. Bahçeli, "İhsanoğlu'nun hiçbir partiyle organik ilişkisi yoktur. Bizim partimizin üyesi değildir, kapısından da içeri de girdiği gün olmamıştır. Ama burayı şereflendiren arkadaşlarımızın değerlendirmelerini dikkate aldığınız vakit, milliyetçilik onda da vardır. Muhafazakarlık onda da vardır, Maneviyatçılık onda da vardır, demokrat vasıf onda da vardır, laiklik onda da vardır. Yani Türkiye'de ne varsa; oranları az veya çok hepsinde bulunan bir kişidir. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık'ta yaptığını, Çankaya'da yapıp her gün onun zırvalarını, yalanlarını dinleyeceğimiz yerde, daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi Cumhurbaşkanı yapsak ne olur?" diye konuştu.
'SANDIĞA GİDİN' ÇAĞRISI
Bahçeli, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gidin çağrısında bulunarak, "Pazar günü dimdik ayağa kalkın. Sandığa gitmek için gereğini yapın. Komşu var 'Nereye gidiyorsun oğlum?' Cumhurbaşkanı seçeceğim.' Benim de oyum var ama yürüyecek halim yok. Bu dede ve neneyse sırtınıza alacaksınız, onu da sandığa götüreceksiniz. Kahramanmaraşlılar, bir kahramanlık da hırsıza, soysuz, yolsuza kadar bir milliyetçi evlat götürelim" dedi.
MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, ziyaretinden dolayı Devlet Bahçeli’ye konuşmasının ardından hediye verdi.

FOTOĞRAFLI