Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cezaevindeki açlık grevleri ile PKK terör örgütünün kendi militanlarını boğazladığını söyledi. Ölüm üzerinden tehdit kanalları açmanın her zaman lanet ve nefretle anılacağını belirten Bahçeli, “Tutuklu ve hükümlülerin 46 gün boyunca yaptığı açlık grevleri tam anlamıyla bir gözdağı vasıtasına dönüşmüştür. Taviz koparacaklarını hesaplamışlardır. PKK kış ayına girerken eylemlerini dağdan cezaevlerine indirmiştir.” diye konuştu.

MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Şişli’deki bir otelde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma törenine Bahçeli’nin yanı sıra bazı milletvekilleri ve partililer katıldı

İstiklal Marşı ile başlayan törende Bahçeli, partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında terör konusuna değinen Bahçeli, “Bölücü terörün kanlı saldırıları iki bayram arasını zehir etmiştir. Analar ağlamıştır. Her şehit anası bizim de anamızdır. Huzur, barış ve istikrarın mumla arandığı günlerde bayram günlerinin derin anlamlarına sığınıyoruz. Dilerim ki talep ettiğimiz birliğe bayram günleri münasebetiyle ulaşırız. Türk milletinin sözünü, değerlerini heyecanla taşıyoruz. Bin yıllık kardeşlik hukukunu cesaretle savunuyoruz. Biz ne yaptığımızı, neye sahip olduğumuzu biliyor ve bunu yüreklerimizde taşıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’yi bölmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceklerini ifade eden Bahçeli, “Vatanımızı ikiye kesmeye, insanımızı doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Milletin varlığını kurban etmeye yeltenenlere izin ve imkan vermeyeceğiz. Haysiyetlerini rafa kaldırmış seviyesizlere Türkiye ve Türk milletini kurban etmeyeceğiz. Riya inkar ve hıyanetten yüzleri görünmeyen bedhahlara fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Partililer arasına sokulmaya çalışılan nifaklara karşı dikkatli olunmasını isteyen Bahçeli, “Başka Türkiye olmadığı gibi başka Milliyetçi Hareket de yoktur.” dedi.

Türkiye’nin zor günler geçirdiğini dile getiren Bahçeli, Suriye’deki ateşkesin kalıcı olmasını diledi. Suriye’nin geleceğine yine o ülke halkının karar vermesi gerektiğini belirten Bahçeli, dış müdahaleye kimsenin çanak tutmamasını istedi.

'MİLLİ DEĞERLERİMİZ, SALDIRI VE TACİZ KISKANCINDA'

Hükümete yönelik de eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Milli değerlerimiz saldırı ve taciz kıskacında tutulmaktadır. Milli varlığımız ağır tahribatlarla yüz yüze kalmaktadır. Milli tarihimiz çaptan ve gözden düşürülmektedir. Ekonomide dipsiz kuyular oluşturulmaktadır. Türk milletinin toplumsal dokusunu hedef alan hain amaç, köklerinden kopmuş geçmişinden utanan bilinçsiz bir toplum haline getirilmesi ezik ve silik bir topluluğa dönüştürülmesidir. Bölücülük güç toplamıştır. Türk milleti bölünmeye ve dağılmaya razı edilmek istenmektedir. Görünen odur ki AKP hükümeti sözde demokratikleşme reformlarını PKK’ya endekslemiştir.” şeklinde konuştu.

Cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine yönelik ağır eleştireler yönelten Bahçeli şöyle devam etti: “Tutuklu ve hükümlülerin 46 gün boyunca yaptığı açlık grevleri tam anlamıyla bir göz dağı vasıtasına dönüşmüştür. Taviz koparacaklarını hesaplamışlardır. PKK kış ayına girerken eylemlerini dağdan cezaevlerine indirmiştir. Ölüm ve ölüm üzerinden tehdit kanalları açmak her zaman lanetle nefretle anılacaktır. Cinayet şebekesi kendi militanlarını boğazlamaktadır. Cezaevine dışarıdan talimatla ölüme yatanlar, İmralı canisinin tecrit şartlarının kaldırılmasını, anadilde eğitim, anadilde savunma taleplerini dayatmışlardır. Bölücü terör yandaşları bastırdıkça alacaklarını çoktan anlamışlardır.”

Büyükşehir Belediyesi Tasarısı ile ilgili fikirlerini de açıklayan Bahçeli, “Şeytanla buğday eken samana bile muhtaç kalacaktır. Başbakan bize büyükşehri bilmediğimiz suçlamasını yöneltmiştir. Başbakan’ın anladığı şekilde büyükşehri bilmiyoruz, bilmek de istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.