MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer ki bugünkü iktidar demokratik vasıtalarla görevden alınmazsa, Recep Tayyip Erdoğan koltuğundan alınmazsa, milletimizi facialar beklemektedir. Başbakan'ın gitmesi şart olmuştur. İktidar bu seçimlerde ikaz edilmeli ve bitişin başlangıcını yaşamalıdır" dedi. Ak Partili bir yöneticinin 'Türk diye bir ırk yok' sözlerine sert tepki gösteren Bahçeli, "Hiç kimse `Türk yoktur' diyemez ve diyemeyecektir. Diyen de belasını mutlaka bulacak, hak ettiği cevabı Türk milletinden alacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli, toplu açılış törenine katılmak için kurmaylarıyla Balıkesir'e geldi. Değirmenboğazı'nda çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılanan Bahçeli, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok'u makamında ziyaret etti. Ardından Kurtdereli Spor Salonu'nda belediyenin düzenlediği toplu açılışa katılarak, vatandaşlara seslendi, Başbakan Erdoğan ve hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.
Türkiye'de, Sevr'in yeniden canlandırılmak istendiği görüşünü savunan Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi bölmeyi ve etnik temelde çözmeyi amaçlayan küstahlar yeniden gün yüzüne çıkmış, tarihi hesapları masaya çıkarmış, mevki ve makam sahibi olmuşlardır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın, terör örgütüyle pazarlığı çözüm olarak gördüğü görüşünü savunan Bahçeli, şunları söyledi:;

"Başbakan, Oslo'dan İmralı'ya kadar PKK'yı meşrulaştırma ve masum gösterme arayışına girmiştir. Analarımızın gözyaşını kullanmış, hain niyetleri, türlü musibetleri alenileştirmiştir. Biliniz ki Türk milleti tıpkı 94 yıl önceki karanlık günlere paldır küldür gitmektedir. Başbakan ve hükümeti milli ve manevi değerlerimize suikast düzenlemek için olmadık iftira ve karanlık kampanyalardan istifadenin peşindedir. Türkiye sanki ikinci Mondros Mütarekesi'ni imzalayan savaş mağlubu, yenilmiş, teslim alınmış ve her tarafından kuşatılmış bir ülke görünümündedir. Başbakan Erdoğan azıtmış, aklını yitirmiş, kontrolü kaybetmiş, her değerimizi darbelemiştir. Türk milletini inkar eden Başbakan ve zihniyetidir. Terörist affını hayal, yıkımı proje, Kürdistan'ı vizyon, çözülmeyi misyon, parçalanmayı hedef, bin yıllık hukuku bozmayı marifet gören Başbakan ve zihniyetidir. Bölücülere Türkiye'yi vaat eden, Barzani'ye şefkatle dostluk eli uzatan Başbakan ve zihniyetidir. PKK'ya gelince kuzu gibi olan, hak arayanlara, demokratik itirazını gösterenlere ve muhalif duranlara gelince şahinleşen Başbakan ve zihniyetidir."

Konuşmasında, adını vermeden Ak Parti MKYK üyesi Yasin Aktay'ın, "Türk diye bir ırk yoktur" sözlerine sert tepki gösteren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türklüğü yok sayan ve hatta daha da ileri giderek `Türk diye bir şey yok' deme ahlaksızlığını ve rezilliğini diline dolayan da Başbakan ve zihniyetidir. Artık öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki Türklüğün ayıplanması şöyle dursun, tarihten dahi silinme, dünyadan kazınma, medeniyet kulvarından sökülüp atılma çabaları sıradan hale gelmiştir. Bu hastalıklı yaklaşım ve iftiranın Türklere `barbar' diyen haçlı emellerinden hiçbir farkı yoktur. Söz konusu bu isnada, bu seviyesiz laflara `ihanet' yakıştırması bile az gelecektir. Türk milletini 36 parçaya ayırma çabaları yetmezmiş gibi şimdi de `Aslında Türk diye bir şey yoktur' noktasına gelinmesi felakettir, hüsran vericidir ve milletimize en ağır küfürdür. `Zalimler koalisyonu' bile bu kadarını yapamamıştır. Yedi düvel başımıza üşüşmüştür de bu kadarına cesaret edememiştir. PKK'lı hainlerin bile aklına böyle bir kara çalma gelmemiştir. Elbette kimin kendisini ne gördüğü, nasıl tarif ettiği önemli değildir. Kimin nereli olduğu, kökenini, anasının dinini nasıl isimlendirdiği bizim açımızdan tartışılacak, polemik malzemesi yapılacak bir şey de olmamış ve olmayacaktır. Ancak hiç kimse `Türk yoktur' diyemez ve diyemeyecektir. Diyen de belasını mutlaka bulacak, yediği içtiği boğazında düğümlenecek, hak ettiği cevabı Türk milletinden alacaktır. Aziz milletimiz Başbakan ve hükümetinin bardağı taşıran, sınırları aşan söz, eylem ve icraatlarını bağışlamayacak, alttan almayacaktır."

"PETROL SÖZÜNÜ ALIP KÜRDİSTAN'I TANIDI"

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın petrol sözünü alıp, Kürdistan'ı tanıdığını da öne sürerek, "Petrol sözünü almış, Sevr hayallerini diriltmiştir. Daha da acıklısı petrol sözünü almış, Türkiye'yi satmıştır. Boru hattı kurulması için imza atmış, milli hedefleri yabana atmıştır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 'karanlık' bir isim olarak tarihe geçtiğini ileri süren Bahçeli, şöyle dedi:
"Başbakan Erdoğan'ın açılışlarında peşmerge ve PKK'lı şarkıcılar onur konuğudur; bizim ise sizler baş tacımızsınız. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı açılışlarda valiler, kaymakamlar, TOKİ imkanları ve devletin tüm kaynakları kullanılmaktadır, bizim açılışlarımızda ise sadece fedakarlığımız, doğruya bağlılığımız, azı çok yapma kararlılığımız, tertemiz kalbimiz, pırıl pırıl vicdanımız, aziz milletimizin duası ve hizmet etmeye duyduğumuz derin aşk ana dayanağımızdır."

'İki keklik bir kayada ötüyor' ya da 'Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek' diyerek Balıkesir'e değer katmanın, çehresini değiştirmenin hevesinde olduklarını dile getiren Bahçeli, "Başbakan, PKK'lı sözde sanatçıların zehirli şarkılarıyla Kandil'e selam çakmakta, Barzani'ye sevimlilik yapmaktadır. Biz Türk kültürünü yaşatmak, Başbakan ise idam etmek için çırpınmaktadır. Biz Türk milletiyle gurur duymak, Başbakan ise 36'ya ayrılmış aklı ve ruhuyla kötülemek için didinmektedir. Hamdolsun, büyük Türk milletine mensup olmakla mutluyuz ve övünüyoruz. Biz, Başbakan'ın sözlerinin aksine her yerdeyiz, ülkemin her köşesindeyiz" dedi.
“AKP KAZANIRSA TÜRKİYE KAYBEDECEK"
"Eğer ki bugünkü iktidar demokratik vasıtalarla görevden alınmazsa, Recep Tayyip Erdoğan koltuğundan alınmazsa milletimizi facialar beklemektedir" diyen Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:
"Eğer ki yalan, dolan, hırsızlık, rant ekonomisi, maneviyat tüccarlığı, dikta özlemleri, yetim hakkına göz koyan utanmazlık, fakir fukarayı istismar eden insafsızlık cezasız kalırsa, Türkiye'nin bugünkü hali bile mumla aranacaktır. Kötülük yapan, dedikodudan geçinen, bölünmeyi kılavuz seçen kazanmayı sürdürürse milli vicdan yere düşecektir. Biliniz ki AKP kazanırsa Türkiye kaybedecektir.. AKP kazanırsa PKK sevinecek, İmralı canisi heyecanlanacak, sömürgeciler iştahlanacak, hainler alkışlayacak, küresel cinayet projeleri teyit edilecek. Maalesef ki tüm Türk ve İslam dünyası kaybedecektir. Tehdit bu kadar yakındır. Başbakan'ın gitmesi şart olmuştur. AKP saltanatının sonlanması elzem haline gelmiştir. Bu çerçevede ilk durak 30 Mart 2014'deki mahalli idari seçimleridir. İktidar bu seçimlerde ikaz edilmeli ve bitişin başlangıcını yaşamalıdır. Önümüzdeki seçimlerde Başbakan dersini almalıdır."
Balıkesirlilerden de başta büyükşehir olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin kazanılmasını isteyen Bahçeli, "Alayını istiyorum" dedi. MHP lideri sözlerini `Ne Mutlu Türküm Diyene' diyerek bitirdi.
Belediye Başkanı Ok, Bahçeli'ye bir tespih, yüzük, Balıkesirspor forması ve üstüne resminin işlendiği bir halı hediye etti.
Bahçeli salondaki toplu açılışta Alparslan Türkeş Spor Kompleksi, hobi bahçeleri, üstgeçit, Engelliler Parkı, Şehitler Parkı, Çınarlıdere Mezarlığı ve hayvan pazarını hizmete açtı. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir süt fabrikasının açılışına da katılan Bahçeli, daha sonra Bandırma'ya hareket etti. "Hiç kimse `Türk yoktur' diyemez ve diyemeyecektir. Diyen de belasını mutlaka bulacak, hak ettiği cevabı Türk milletinden alacaktır" dedi.