ANKARA, () - MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının ailesine ev verme vaadiyle gündeme gelen MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü eleştirerek, "Söz konusu şahısla ilgili disiplin hükümleri adım adım uygulanacaktır. Kaldı ki; Disiplin Kurulu çalışmaya başlamıştır. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı'nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Kur'an-ı Kerim bu gece indirildi. Bu gece yeryüzü nura büründü, insanlık manevi güzelliklerin ihtişamıyla bu gece buluştu. Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu, Yüce Allah tarafından buyuruldu. Ve bu mübarek gecede tan yeri ağarıncaya kadar selamet müjdelendi. Değerini bilmemiz gereken bir gecedeyiz. İlahi lütuf ve ikramların cömertçe dağıtıldığı mukaddes bir gecenin kollarındayız. Diyeceğim odur ki; kadrini kıymetini kalbimizde taşıdığımız, hücrelerimize kadar sindirdiğimiz bu kutlu Kadir Gece’miz mübarek olsun. Aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin Kadir Gecesi’ni hayır, bereket ve nice manevi mükâfatlara vesile olması dileklerimle kutluyorum. Ölmeden ölmek dünyevi çıkarlardan, gelip geçici arzulardan nefsi arındırmaktır. Hakikate ulaşmak, hidayete kavuşmak böyle mümkündür Yunus’un; 'Gelin bugün yanalım, yarın yanmamak için. Ölelim ölmezken, yine ölmemek için' dizeleri ölmeden ölümün felsefi anlatımıdır. 'Al gider benden benliği, doldur içime senliği. Buradayken öldür beni, varıp orada ölmeyeyim.' Bu sözler aslında yeni bir doğuma çağrıdır. Ölümü öldürmeden, gerçek bir hayata tutunamayız. Kötülükleri silmeden, kötüleri defetmeden gerçek manada dirilemeyiz, kendimize gelemeyiz. İnandığımız sürece yaşar, yaşadığımız sürece inanırız. Allah hepimize iki cihan saadeti versin, yardım ve himayesini üzerimizden esirgemesin. Kadir Gecesi, elbette mukaddesatımızın, mukadderatımızın emanet ve mirasına sahip çıkmayı, gereğini gönül huzuruyla yapmayı vaaz eder" dedi.
'TAM BİR AKIL TUTULMASI'
Bahçeli, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının ailesine ev verme vaadiyle gündeme gelen MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü de eleştirdi. Ev verme vaadini 'tam bir akıl tutulması' olarak nitelendiren Bahçeli, şöyle konuştu:
"Türk vatanının kadrini bilmeliyiz, mensup olduğumuz Türk milletinin itibar ve büyüklüğüne layık olmalı, bunu da dosta düşmana ispatlamalıyız. 24 Kasım 2015’de Rus uçağı düşürüldü. Niye, çünkü egemenlik haklarımızı ihlal etmişti. Başka, Türkmen Dağı’nı bombalamış, Türkmenleri katletmişti. Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş! Tam bir akıl tutulması. Türkmen katillerini ödüllendiren, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok sayan Kemer Belediye Başkanı üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir. Söz konusu şahısla ilgili disiplin hükümleri adım adım uygulanacaktır. Kaldı ki; Disiplin Kurulu çalışmaya başlamıştır. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı’nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır. Kutlu davamızın beklentisi de budur."