'Kimse Yok Mu Derneği' ile ilgili kendisine yönelik yapılan haberleri de eleştiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, derneğin kapatılmadığını sadece bildirimde bulunmadan bağış toplaması için verilen iznin kaldırıldığını vurguladı.

Kendisinin derneğin kapatılması ile ilgili imzası bulunduğu yönündeki haberleri de kınayan Arınç, “Bu televizyonlar Allah’tan korkmuyor. Yalanı, doğruyu konuşurken bile bu kadar konuşmamışlardı. Geçmişte de beraberliklerimiz olan bu insanlardan bahsediyorum. Bu kadar küçülmeseler, yalan söylemeseler ne kadar güzel olacak” dedi.

"ALLAH'U EKBER DİYEREK BOĞAZLAYANLARI ALLAH ISLAH KAHRETSİN"

Bursa'da ki konuşmasında Türkiye gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugüne kadar attıkları her adımın hesabını alınlarının akıyla verdiklerini söyledi. Türkiye’nin Ortadoğu sınırında yaşananların sorumlusu olmadığını ifade eden Arınç, göreve geldikleri günden bu yana komşularla sıfır sorun politikası yürüttüklerini belirtti. Aradaki dostluğun, işbirliğinin bozulmasını, Ortadoğu’nun kan gölüne dönmesini isteyenlerin işi bozduğunu belirten Arınç, “Allah o bozanların hesabını görsün. Allah o ülkeleri kan denizine çeviren zalimleri fırsat vermesin. İnsan celladı olmuş birbirini ‘Allah-u Ekber’ diyerek boğazlama gafletine düşmüş bu zavallıları ya ıslah etsin. Islahları mümkün değilse de Kahar ismiyle kahretsin” dedi.
Türkiye’nin bu acıların içinde olduğunu vurgulayan Bülent Arınç, 1 milyon dolarlık krediye muhtaç hale gelmiş eski Türkiye’nin, Suriye’den gelenlerin 10 tanesine bile bakamayacağını kaydetti. Suriye’den kaçan 2 milyon kişiye 3 milyar dolar masraf yaptıklarını dile getiren Arınç, Türkiye’nin mazlum ve mağdurların yardımına koşacak vidan ve ahlaka sahip olduğunu kaydetti.

“HAYATI TAŞ ATMAK, EŞKIYALIKLA GEÇMİŞ”

Kobani’de son yaşananlara değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, o bölgedeki bilginlerin alimlerin, yaşlıların ‘Osmanlıya ihanetin cezasını çekiyoruz’ dediklerini söyledi. Rojava’da Kürtlerin başında bulunan kişilerin yanlış yaptığını ifade eden Arınç, “Esad’a karşı mücadele eden muhaliflerin yanında değil Esad’ın yanında yer aldılar. Dört tane kanton kurdular. Devlet olmaya yöneldiler. Arkalarında Esad vardı. Şimdi IŞİD geldi. Önlerinde kimse kalmadı. 200 bin kişi Türkiye’ye döndü. ‘Sen bana yardım et. Sen her zaman kerim bir devletsin: Sen Türkiyesin. Aman diliyoruz. Hayatımız kurtulsun’ dediler. Sınırları açtık. Şimdi misafir ediyoruz. 'Esad, Kandil, niye yardım etmiyor sana şu anda?' Etmez. Kandil'de yüzlerce askerimizin katili olan birisi ‘Biz dağda savaşmasını biliriz. Ovada savaşamayız’ diyor. Beyefendinin savaşması için dağa çıkmamız lazım. Bu sefer bizden silah istiyorlar, ‘Koridor açın. Ağır silahlarınızı gönderin’ diyorlar. Biz 200 bin kişi aldık. BDP’li milletvekili ne yaptı askerimizi taşladı. Bakanlarımızı yuhalıyorlar. Allah’tan korkun. Jandarma yaşlı kadını kucağında taşıyor. Çocuklara su, mama veriyor. Yer, yatak temin ediyoruz. ‘Allah bin kere razı olsun denmez’ mi be adam. Taş atıyor. Hayatı taş atmakla geçmiş bunların. Eşkıyalıkla geçmiş. Başka bildikleri bir şey yok” diye konuştu.
Bölgeden gelen herkese tüm yardımların, siyasi ve stratejik her şeyin yapılacağını söyleyen Arınç, Kobani’de mücadele edenlerin başarılı ve güçlü olmasını diledi.

“TELEVİZYONLAR ALLAH’TAN KORKMUYOR MU?”

'Kimse Yok Mu Derneği' ile ilgili kendisine yönelik yapılan haberleri de eleştiren Arınç, derneğin kapatılmadığını sadece bildirimde bulunmadan bağış toplaması için verilen iznin kaldırıldığını vurguladı.
Kendisinin derneğin kapatılması ile ilgili imzası bulunduğu yönündeki haberleri de kınayan Arınç, “Bu televizyonlar Allah’tan korkmuyor. Yalanı, doğruyu konuşurken bile bu kadar konuşmamışlardı. Geçmişte de beraberliklerimiz olan bu insanlardan bahsediyorum. Bu kadar küçülmeseler, yalan söylemeseler ne kadar güzel olacak” dedi.

İZİNSİZ YARDIM TOPLAMA HAKKI ELİNDEN ALINDI

Derneğin ‘izinsiz yardım toplama hakkı elinden alınması’ kararının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gidildiğini kaydeden Arınç, “Adam Allahtan istedi bir göz, Allah verdi iki göz. Kapandı mı? Kapanmadı mı? Nasıl kapandı diye sormaya gerek yok. ‘Hemen Kapatılamaz. Bülent Arınç hemen istifa etsin’ açıklaması yapıldı. Bu grubun en gerçek dostları şimdi CHP’li milletvekilleri oldu. Bu insanlara ‘Kimse Yok Mu Derneğini Bu hükümet kapattı. Bunun sorumlusu da Bülent Arınç’ diye şekva ediyorlar. Allah’tan korkun. Birazda utanın. Varsa utanma duygunuz” diye konuştu.

BAŞBAKAN ‘NE İSTEDİN DE VERMEDİN’ DEDİ

Kimse Yokmu Derneği’ne geçmişte yardımcı olduklarını söyleyen Arınç, “2006’da Ak Parti hükümeti var. Bizden kamu yararına olmayı arzu etmişler baş üstüne demişiz. Hani Başbakanımız diyor ya ‘Ne istedinde vermedik’ diye. Bakanlar Kurulu ile kamu yarına dernek statüsünü vermişiz. 2007’de gene istek de bulunmuşlar. Yardım toplama kanunun istisnası olmak istiyoruz. İzinsiz yardım toplama hakkını da bize verir misiniz? Evvel Allah. Siz bir isteyin biz iki verelim. 2007’de izinsiz yardım toplama imkanını da vermişiz. Verdikçe veriyor. 2008’de Mecliste de kendilerine üstün hizmet ödülü veriliyor. Ben o zaman Meclis Başkanlığından ayrılmışım. Bakanlar Kurulu ve Meclisin her istediğini verdiği bir dernekle karşı karşıyayız” dedi.

“KİMSE YOKMU’DAN BAŞKA DERNİMİZ YOK MU”

Arınç, Bakanlar Kurulu’nun, dernekte yapılan denetimlerde, mevzuata aykırı olarak çalıştığı tespit edildiğini için ‘izinsiz yardım toplama hakkını aldığını ve bildirimde bulunarak gerçekleştirileceğini’ ifade etti.Bakanlar Kurulu’nun IŞİD, tezkere, çözüm süreci Kıbrıs gibi sorunlarla uğraştığını söyleyen Arınç, “Kimse Yokmu’dan başka derdimiz yok mu bizim. Senin tek derdin Kimse Yok Mu, Bank Asya, dershaneler olabilir. Kızmıyorum. Ama bunların hepsini topla, onla çarp ,kare kökünü al benim o kadar derdim var. Ben bunları düşünürken. Kimse Yok Mu derneğinin altına imza atarken ne oldu yav. Neden, niçin oluyor diye 10 saat düşünecek halim mi var? İki tane tezkereyi birleştirip her kelimesinin altında 10 saat düşünürken ‘Kimse Yokmu’yu mu düşüneceğim. Onu sen düşün. Sizin doğal müttefikiniz CHP’liler değil. Kemal Kılıçdaroğlu medet olmayı bırakın. Gerçek doslarınızın, bu memlekete samimiyetle gönül vermiş dostlarınızın yolundan gitmeye bakın. Haksızlıklar mutlaka vardır. Yaşın yanında kuru kurununyanında da yaş yanabilir. Kararın ardından 3 tane dava açacağız demişsiniz. 30 tane açın. Yargıda dostlarınız var. Karar hemen hazır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partililerle bayramlaşarak Bursa'dan ayrıldı.