Bahar DEMİREL / ANKARA, () - BAŞBAKAN eski Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polis memurunun şehit olması hakkında açıklamada yaptı. Arınç, "Yakın zamanda yaptığı bir açıklama sebebiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı. Ne garip ve ne acıdır ki bugün barış ve çözüm çağrısı yaptığı bir sırada hunharca katledildi" dedi.

"TAHİR ELÇİ BARIŞ VE ÇÖZÜM YANLISI OLDUĞUNA İNANDIĞIM BİR HUKUK ADAMIYDI"

Diyarbakır'a yaptığı her ziyaretinde Tahir Elçi ile görüşüp düşüncelerini aldığını belirten Arınç, Elçi'nin barış ve çözüm yanlısı olduğuna inandığını vurguladı. Arınç, yaptığı yazılı açıklamada "Bugün Diyarbakır'daki menfur saldırıda hayatlarını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi'ye ve polisimize Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı, olayda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Sayın Tahir Elçi, Diyarbakır'a yaptığım her ziyaretimde görüşüp düşüncelerini aldığım, terör ve şiddete karşı barış ve çözüm yanlısı olduğuna inandığım değerli bir hukuk adamıydı" ifadelerini kullandı.

"KURŞUNLARIN TETİKÇİLERİ VE VARSA AZMETTİRİCİLERİ HAKETTİKLERİ CEZAYI ALACAKTIR"

Yakın zamanda yaptığı bir açıklama sebebiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla Elçi hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Başbakan eski Yardımcısı Arınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yakın zamanda yaptığı bir açıklama sebebiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı. Ne garip ve ne acıdır ki bugün barış ve çözüm çağrısı yaptığı bir sırada hunharca katledildi. Umuyor ve inanıyorum ki olayın failleri kısa zamanda yakalanarak ülkemizdeki barış diline, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların tetikçileri ve varsa azmettiricileri hakettikleri cezayı alacaktır. Diyarbakır barosu mensuplarına ve Türkiye Barolar Birliği'ne de taziyelerimi sunuyor; bir daha böyle olayların yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum"