Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yurt dışındaki Türk okullarıyla ilgili olarak, "Kuracağımız sistem, mutlaka vakıf olacaktır. Mutlaka kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak. O ülkelerdeki eğitim şartlarına nasıl katkı sağlarız bunun derdindeyiz" dedi.

YURTDIŞINDAKİ OKULLAR

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, yurt dışındaki Türk okullarına ilişkin olarak, "Biz kapattık, bu iş bitti' böyle bir mantığın dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmadığını biliyoruz. Biz bir devletiz. Bu gönüllülük ve vakıf üzerinden gider. Birileri Türkiye'de böyle bir şey yapsa biz de kuşkuyla yaklaşırız. Kuracağımız sistem, mutlaka vakıf olacaktır. Mutlaka kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak. O ülkelerdeki eğitim şartlarına nasıl katkı sağlarız bunun derdindeyiz" diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI

Arınç, çiftçilere ait elektrik borçlarının Ziraat Bankası kanalıyla tahsil edildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Hayır, hiçbir detay veremem. Böyle bir konu görüşülmedi" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Arınç, "Başkanlık veya yarı başkanlık konusunu Cumhurbaşkanımız dile getiriyorlar. Bazı milletvekili arkadaşlarımız ya da komisyon başkanları bildiğimiz eski düşünceleri tekrar ediyorlar. Bakanlar kurulunda bu konu tartışılmış bir konu değildir" diye konuştu.