ANKARA, () - ANKARA Çankaya'da gerçekleştirilen gece operasyonunda çok sayıda kokoreç, köfte, midye tezgahına el konuldu. Mutfak düzenekli minibüslere de el konulan operasyon, Çankaya ve Ankara Büyükşehir Zabıtası ile Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ve Asayiş ekiplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Önceki ay kent merkezinden semtlere doğru yapılan operasyonun ardından sağlıksız gıda terörüne darbe vuran Çankaya ve Büyükşehir Zabıtası bu kez şehir dışından kent merkezine doğru bir operasyon gerçekleştirdi. Emniyetin de destek verdiği operasyonlar Eskişehir Yolu çevresinde yer alan en uçtaki mahalle olan Yaşamkent ve Koru Sitesi'nden başlayıp Bahçelievler, Kızılay ve Cebeci'de son buldu. Ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde 100'e yakın personel ve 30 civarında araç görev yaptı. Halk sağlığını tehdit eden çok sayıda seyyar tezgaha ve araca el koyan ekipler, araçları otoparka çekerken gıda maddelerini de imha etti.

İki belediyenin zabıta yetkililerinin ortak yaptığı açıklamada, son günlerde seyyar satıcıların cadde ve sokaklarda yarattığı işgallerin, ortaya çıkan duman bulutları ve gürültünün artışına dikkat çektiler. Kararlılıkla gıda terörüne karşı mücadele edeceklerini belirten yetkililer, kentteki düzensizliğin ve çevre kirliliğinin de önüne geçeceklerini ifade ettiler.

Çankaya Zabıtası'nın öncülüğünde Büyükşehir Zabıtası ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle başlatılan operasyonlar seyyar gıda tezgahlarının dışında da kararlılıkla devam edecek.

OPERASYONDA GÜLDÜREN ANLAR

Ankara'da gerçekleştirilen seyyar satıcı ve kokoreç operasyonunda her zamanki gerilim ve kavga beklentilerinin aksine komedi filmlerini aratmayacak sahneler yaşandı. Çekici yetersizliğinden önceki operasyonlarda köfteci ve kokoreççi araçlarını çekemeyen Zabıta ekipleri bu kez geceye hazırlıklı başladı. Aracının aküsünün bitik olduğunu söyleyerek anahtarını uzatan kokoreççi "Takviye akümüz var" yanıtını alınca neye uğradığını şaşırdı.

Yine bir başka satıcının çalışmıyor isterseniz anahtarı vereyim demesi üzerine sokağın köşesinden görünen çekici, satıcıyı şaşırttı. Seyir halindeki aracın bacasının yıkılıp trafikte tehlike arz etmemesi için yapılan söküm çalışması da gülüşmelere yol açan bir başka andı. Merdiven bulamayan zabıtalar birbirlerine omuz vererek yaptıkları kuleyle aracın bacasını indirdiler. Alınan tezgahlardaki mangalların yangına yol açmaması için yapılan söndürme çalışmaları da komik anlar yaşanmasına yol açtı. Suyun közle temasıyla ortaya çıkan toz bulutu bir anda ortalığı sarınca kaçışmalar yaşanması, gerilim ve kavga beklenen operasyonda gülümseten anlara sahne oldu. Bilkent kavşağında baskın yapılan kokoreç tezgahındaki müşterinin polis ve zabıtayı karşısında görünce ambulansa binip uzaklaşması da soru işaretlerine yol açtı.

FOTOĞRAFLI