Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - ANKARA'da dün gece meydana gelen ve 253 dükkanın küle döndüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.
Ankara'nın Keçiören İlçesi'nde bulunan Osmanlı Halk Pazarı'nda gece saat 04.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Halk pazarında meydana gelen yangına sebebiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri, pazarın bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Halk pazarında çıkan yangında 253 dükkanla birlikte çarşı içerisinde bulunan bir cami de küle döndü. İtfaiye ekiplerinin 253 dükkanı kül eden yangını soğutma çalışmaları bugün de devam etti. Yangının neden çıktığı konusundaysa polis geniş çaplı soruşturma başlattı.
ATO BAŞKANI BEZCİ: YANGINLA İLGİLİ DETAYLI İNCELEME ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de sabaha karşı çıkan yangında 253 işyerinin yandığı Osmanlı Halk Pazarı'nda incelemelerde bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte yangın yerinde incelemelerde bulunan Bezci, yangının esnafa ve Ankara ekonomisine zararının büyüklüğüne dikkat çekti. Bezci, "Yangınla ilgili detaylı inceleme çalışmaları yapılacak ve nedeni bu çalışmaların ardından açıklanacaktır. Esnafımızın ekmeğini kazandığı bir yerde yangın çıkması, deyim yerindeyse ekmek teknelerinin yanması gerçekten çok üzücü. Bu üzüntüyü paylaşıyorum. Allah beterinden saklasın. Ankara Ticaret Odası olarak yangından etkilenen esnafımıza elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI