ANAVATAN (ANAP) Partisi Genel Başkanı  İbrahim Çelebi, ''Anavatan partisi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Anadolu'yu geziyoruz'' dedi.
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Kayseri'de parti teşkilatı üyeleriyle yaptığı toplantıda, "İstikrarın bozulmaması için devleti tanıyan, devletin içerisinden gelen, halkı tanıyan, halkın içinden olan 3 dönemde eksikleri de hataları da olabilir ama yüzde 50'ye yakın vatandaşın teveccühüne haiz olmuş bir adaya, Recep Tayyip Erdoğan'a  karar verdik. 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın partisinin genel başkanı olarak, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri’de, 12'nci Cumhurbaşkanı'nın seçilebileceği dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Ona halktan oy toplamak için Anadolu yollarına düştük'' dedi. Çelebi, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 60 oy alacağına inanmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:
'"İhsanoğlu'nun Türkiye'deki konulara çok vakıf olduğuna inanmıyorum. İhsanoğlu'nun yüzde altmış oy alacağım açıklaması çok iddialı. Tabii iddialı lafı herkes söyleyebilir. Ama kamuoyu anketleri tam tersini söylüyor.  İhsanoğlu'nun şahsına hiçbir şey demem ama hayatının büyük bir bölümünü Türkiye dışında geçirmiş. İhsanoğlunun Türkiye'deki konulara çok vakıf olduğuna inanmıyorum. Tabii ki iddialı laflar konuşacak ama ortada bir realite var, bunun da hakiki neticesini sandıkta göreceğiz."