ADANA'da sulama kanalına düşen ve ambulansta kalbi duran 17 yaşındaki Yakup Avcı, kısa süre sonra götürüldüğü hastanede yaşama döndürüldü.
Olay, bugün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı kenarında 2 arkadaşıyla yürüyen Yakup Avcı, kanala düştü. Arkadaşları, Avcı'yı kurtarmak için kanala atladı. Kanalın içinde 3 kişinin akıntıyla sürüklendiğini gören çevredekiler durumu polise bildirdi. Avcı'yı sudan çıkaramayan arkadaşları güçlükle kanaldan çıktı. Sevk edilen polis ekipleri ise yanlarında getirdikleri cam simitleriyle Avcı'yı sudan çıkarmaya çalıştı. Can simidine tutunarak sulama kanalına girenler, Yakup Avcı'yı suya düştüğü yerin yaklaşık 200 metre ilerisinde çıkartmayı başardı. Bu arada sevk edilen ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Avcı'nın kalbi durdu.
Kısa süre sonra ulaşılan acil serviste kalp masajı ve suni teneffüs yapan doktorlar, Avcı'yı yeniden yaşama döndürdü. Hayati tehlikesi devam eden Yakup Avcı, yoğun bakım servisine kaldırıldı. Avcı'nın arkadaşları hastanenin acil servisinde sinir krizi geçirdi. Yakup Avcı'nın ailesinin Adana'nın Pozantı İlçesi'ndeki Tekir Yaylası'nda olduğu, kendisinin ise bir süreden bu yana arkadaşının yanında kaldığı öne sürüldü. Polis, soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI