İZMİR, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, kendisine uygulanan mobbing nedeniyle intinar ettiği öne sürülen Hava Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun durumunu hatırlatarak "Bu cinayetin sorumluları hala aramızda" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bu yapının öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırmak için bir sürü organizasyonlara giriştiğini öne sürerek şöyle konuştu:
"Orduda, özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Atatürkçü, ilerici, hatta alevi kökenli subay ve astsubaylara uygulanan mobbing ve tasfiye süreçleri ile ilgili çalışmalar, verdiğimiz soru ve araştırma önergeleri hep havada kaldı. Yaşanılan bu durumdan en az Fethullah Gülen örgütü kadar, bu örgütün bir kangren gibi, bir ağaç kurdu gibi devleti ele geçirmesine göz yuman iktidar da suçludur." 
BAŞBAKAN VE BAKANA SORU ÖNERGESİ VERMİŞ
26 Aralık 2012 tarihinde Nazlıgül Daştanoğlu'na yaşatılan haksızlıkları dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi vererek gündeme taşıdığını kaydeden Aksünger şunları söyledi:
"8 soruluk önergeme Milli Savunma bakanı İsmet Yılmaz tarafından verilen 2 satırlık cevapta Üstağmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun 7 Kasım 2012'de ölümü ile ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığı belirtiliyordu. Hepsi bu. Olay bu şeklide kapatıldı. Her şey yapanların yanına kar kaldı. Yöneticiler bu duruma göz yumdu. Ne yazık ki şimdi ağlayıp sızlayanlar, bizler bu karanlık yapıları ortaya çıkarmaya çalışırken, o zamanlar gözleri bağlı, üç maymunu oynuyorlardı. Bu cinayetin sorumluları hala aramızda."

FOTOĞRAFLI