BURSA, - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki mitingde, ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akşener, "Biz ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Buğdaydan soğana, hayvandan samana kadar çiftçinin içine düşürüldüğü durumu anlatmaya ve ona itiraz etmeye devam edeceğiz" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki mitinglere katılmak üzere Bursa'ya geldi. İlk olarak Karacabey'e geçen Akşener'e; İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve 'millet ittifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey eşlik etti. Karacabey'deki mitingde halka seslenen Akşener, "Mesele şu; ekonomi berbat, tarım berbat, sanayi berbat. İşsiz gençler ortada. Her ailede 2 işsiz genç var. İl il, ilçe ilçe geziyorum. Biz ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Biz çiftçinin 6- 6,5 lira mazot kullanmasını ve buradan ÖTV'nin kaldırılması gerektiğini söyleyeceğiz. İşsiz gençlerimizin iş bulması için istihdam yaratılması mecburiyetinde olunduğunu söylemeye devam edeceğiz. Emeklilere yüzde 10 zam, insafın kurusun, kendine yüzde 26 yaptın. Buğdaydan soğana, hayvandan samana kadar çiftçinin içine düşürüldüğü bu durumu anlatmaya ve ona itiraz etmeye devam edeceğiz. Canı ne isterse onu söylesin" diye konuştu. 


'SEN MİLLETİNE, TERÖRİST, DİYEMEZSİN'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Şimdi bir başka şey var. Anlaşılıyor ki 15 gün boyunca bu arkadaş, PKK ile oturacak, PKK ile kalkacak. Hepimizi PKK'lı ilan etti. Hadi oradan. Senin karşında Meral Akşener var. PKK ile mücadelede, tarihin en uzun kara harekatının altında benim imzam var, benim. Sen 2002'de iktidar olduğunda sıfır terör vardı. O günkü adıyla DEHAP'ın oyu 2 milyon, aldığı oran yüzde 6. Bugün geldiğimizde, bugünkü adı HDP olan o partinin oyu 6 milyon, oranı yüzde 12. Sayın Erdoğan, 2 milyon oy olan bir siyasi yapının o günkü hali bugün 6 milyona çıkıyorsa bunun sorumlusu biz değiliz, sensin. Açılım süreci yaptın, çözüm süreci yaptın. Sen daha bunun hesabını vereceksin. Sen milletine 'terörist' diyemezsin" dedi.

'BİZ ONU DİNLEMEYECEĞİZ, O ARTIK MİLLETİNDEN KOPTU'


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa temasları kapsamında ikinci programında Orhangazi ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Burada halka seslenen Akşener, "Yerel bir seçime gidiyoruz ama ağaların konuşmasına bakarsanız savaşa gidiyoruz. Bize karşı gösterilen şecaati Trump’a göstermelerini dilerdim, rahip Brunson'a karşı göstermelerini dilerdim. Biz onu dinlemeyeceğiz, o artık milletinden koptu" dedi.


'SİZ NASIL YERLİ VE MİLLİSİNİZ ?'


Türkiye’nin 2 trilyon dolarının 5 müteahhite peşkeş çekildiğini öne süren Akşener, "Sordular Yeni Zelanda katliamından sonra Ayasofya'da namaz kılalım diye, 'Sultanahmed’i doldurun 4 tane Ayasofya eder' dedi. Nohut ithal etti, Türkiye’de nohut üretimi bitti. Tunus’tan Afrin’den zeytin ve zeytinyağı geliyor. Bunlar Türkiye’deki çiftçiyi, tarımı katletmişler" diye konuştu. Akşener, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’den de su ve elektrik paralarında indirime gidilmesini istedi. Bozbey de su paralarında yüzde 25 indirime gidileceğini açıkladı.
Daha sonra İznik ilçesine geçen Meral Akşener burada da vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, "İznik çinisinin durumu ne vaziyette? Hani dünya markası yapacaktın, çinicilik sanatından İznikli kardeşlerim kazanıyor mu, kazanmıyor mu? Buna verecek cevabı yok. Zeytininiz elinizde kaldı mı, kalmadı mı? Zeytini ve zeytinyağını İznik'ten, Bursa'nın ilçelerinden almak yerine Tunus'tan Afrin'den eğer bunları ithal ediyorsan çiftçi düşmanısın" ifadelerini kullandı.

İNEGÖL'DE COŞKULU KALABALIK KARŞILADI


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa temasları kapsamında Yenişehir ilçesine geçti. Burada vatandaşlarla buluşan Akşener, ardından Bursa ziyaretindeki son programında İnegöl ilçesine geçti. Akşener seçim otobüsü ile meydana gelirken coşkulu bir kalabalık Akşener’i meydanda alkış yağmuruna tuttu. İYİ Parti Lideri, Altay Caddesi üzerinde İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir’in seçim bürosu önünde partililere hitap etti. Bu arada seçim bürosunun önündeki cadde, toplanan kalabalık nedeniyle araç geçişine kapatıldı. 

'KANSER HASTASI OLAN SİZSİNİZ, ENSE YAPAN BAŞKALARI'

Burada vatandaşlara seslenen Akşener, "Ayçekirdeği ne oldu? Çin'den ithal ediliyor sizin elinizdekiler gitti. Türkiye ihraç ediyordu. Sizinkiler ne oldu? Elinizde kaldı. 25 ilde 142 bin dönüm arazide patates ekmek yasaklandı. Bunun anlamı şudur; Tarım Bakanı'nın danışmanı olduğu Kanadalı dünya devi bir şirkete Türkiye'nin paralarını peşkeş çekmektir. Birilerini zengin etmektir. Buna dur demelisiniz. Buna hayır demelisiniz. Biz Türk milletiyiz demelisiniz. 

Bursa'da en fazla kanser hastalarının bulunduğu yer İnegöl. Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, en sonunda başkan oldu peki bütün bunların neticesinde İnegöl'e ne geldi? EYT'lilerin problemi çözülmedi. Hava kirliliği ortadan kalkmadı. Altyapı çalışmaları bitmedi. Kanser hastası olan sizsiniz ense yapan başkaları" dedi.


'İNEGÖL BİR ARPA BOYU YOL GİTMİYORSA SORUN VAR'


İnegöl'de hava kirliliğinin olduğunu belirten Akşener, "Ben size körü körüne propaganda yapacak değilim. İnegöl’de 17 bin Suriyeli var ama İnegöllü gençler işsiz. Hava kirliliği had safhada, sosyal yaşam eksik, İnegöl’de su içilemiyor. Şimdi ya kimi aday göstersem kazanır diyen anlayışı seçeceksiniz ya da kulağını çekeceksiniz. Gelip size soracaklar ne eksiğiniz var ne derdiniz var diye soracaklar. O kulağı çektiğiniz zaman o zaman gelip halinizi soracaklar. Bu seçimlerde liderler seçilmeyecek, her yerde Tayyip beyin fotoğrafı var. İnegöl’de yaşıyorsunuz İnegöl’de doyuyorsunuz ama İnegöl bir arpa boyu yol gitmiyorsa sorun var. Aranızdan seçtikleriniz çıktı gitti size soruldu mu? Kim aday olsun diye çünkü bilmiyorlar sizi, sizi unuttular. 24 Haziran’da kulağı çekseydiniz sizin halinizi unutur muydu? 4,5 yıl seçim yok 31 Mart’ta kulağı çektiniz mi sizi tekrar hatırlamak zorunda kalacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Bursa programını tamamlayan Meral Akşener, İstanbul'a hareket etti.