AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ankara'daki terör saldırısının ardından mitinglerin formatını değiştireceklerini belirterek, "Bursa mitingi, daha sonra Ankara, ardından yapacağımız İzmir mitinglerinin formatları 'barış ve demokrasi mitingi' şeklinde olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Üstün, Ankara'daki saldırının ülkenin birliğine, dirliğine, istikrarına karşı yapıldığını söyledi. Üstün, "Bu Türkiye'ye yapılmış saldırıydı. Çünkü Türkiye, 'istikrar kazanayım' diye seçime gidiyor. Bu hainler, istikrar olmasın, seçim sıkıntıya düşsün, ardından hükümetler kurulamasın ve Türkiye eskiden olduğu gibi o istikrarsız günlere geri dönsün istiyor. Amaçları budur. Bu hainlerin kurmuş olduğu tuzakları boşa çıkartmak adına çalışacağız" dedi.

MİTİNGLERİN FORMATI DEĞİŞİYOR

Devrek Ticaret Sanayi Odası ziyaretinde de konuşan Üstün, Ankara'daki terör saldırısının ardından mitinglerin formatını değiştireceklerini söyledi. Üstün, şöyle konuştu:
"Mitinglerimizin formatını değiştiriyoruz. Cuma günü yapacağımız Bursa mitingini daha sonra Ankara ardından yapacağımız İzmir mitinginin formatları 'barış ve demokrasi mitingi' şeklinde olacak. Bu zor zamanda birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu muhafaza etmemiz lazım. 'Mitingler tamamen iptal edilemez miydi?' diye bir soru gelebilir. O zamanda teröristlerin belki de istedikleri olur. Yani hayatın olağan akışını tersine çevirmek, kaos ortamı oluşturmak ve sanki Türkiye yönetilemez bir ülkeymiş gibi bir hava vermek istiyor teröristler. Biz normal işlerimize, günlük işlerimize döneceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Vatandaşımız kenetlenmeli ve Türkiye'de istikrarı sağlayacak bu seçimleri başarıyla yapmamız lazım."

'KOALİSYONU BECEREMİYORUZ'

İlçede bir otelde muhtarlarla da bir araya gelen Üstün, koalisyon dönemlerini eleştirdi. Üstün, "Demirel’in bir lafı vardı; 'Çifte kazık toprağa girmez' diyordu. O zamandan bu yana bu söz geçerliliğini sürdürüyor. Gerçekten de yüzde 41 oy almamıza rağmen, her yolu denememize rağmen hükümeti kuramadık. Sakarya'da yaptığımız devasa yatırımlar var. Koalisyon dönemlerinde bu devasa yatırımları aklınızın ucundan dahi geçiremezsiniz. Onları sürdürecek paralar bulamazsınız. Bu tür projelerin yürümesini istiyorsak ve Devrek'in, Zonguldak'ın dünyaya açılmasını istiyorsak bir defa tek başımıza iktidarı kendi iyiliğimiz için, Devrek’in iyiliği için, Türkiye’nin iyiliği için Ak Parti'ye tekrar vereceğiz. Çünkü biz koalisyonu beceremiyoruz. Demirel'in de dediği gibi çifte kazık toprağa girmiyor ve sallanıyor, ilk rüzgarda yıkılıp gidiyor" dedi.