Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP'nin Cumhuriyet'in, MHP'nin Türkçülüğün, HDP'nin ise kendilerini Kürtlerin sahibi olduğunu zannettiğini savunarak, "Kemal Kılıçdaroğlu'na millet demeyi öğrettik. Daha çok şey öğrenecekler. Milletin seçtiklerini hazmetmeyi, demokrasiyi, siyaset yapmayı öğrenecekler" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, memleketinde partisinin milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Trabzon Bulvarı'nda açılışı yapılan seçim bürosu önünde konuşan Mahir Ünal, muhalefet partilerini eleştirdi. Mahir Ünal, CHP'nin Cumhuriyetin, MHP'nin Türklüğün, HDP'nin ise Kürtlerin sahibi olduğunu zannettiğini savundu. Cumhuriyetin sahibinin millet olduğunu belirten Ünal şöyle konuştu:
"Kemal Kılıçdaroğlu'na millet demeyi öğrettik. Şimdi burada garip bir durum var. Dedim ya biz CHP'ye millet demeyi öğrettik. Daha çok şey öğrenecekler. Milletin seçtiklerini hazmetmeyi öğrenecekler, demokrasiyi öğrenecekler, siyaset yapmayı öğrenecekler. Milletin iradesinden gücü kuvveti almayan her türlü iradenin gayrimeşru olduğu öğrenecekler. Pensilvanya'nın iradesiyle iş yapmaya kalkıştılar, milliyet onlara gerekli dersi verdi. Ne zaman verdi? 30 Mart'ta verdi, 10 Ağustos'ta verdi. Şimdi bu CHP zannediyor ki Cumhuriyet'in sahibi kendileri. Biz diyoruz ki Cumhuriyet'in sahibi millettir. Bu Cumhuriyet'i CHP kurmadı, bu aziz millet kurdu. Hele onlar Maraş'ı hiç tanımıyorlar. O Maraş ki daha meclis kurulmadan 12 Şubat'ta Fransız'ı buradan kovalamıştı ve Cumhuriyet'in ateşini buradan yakmıştı."
MHP'yi Türkçülük, HDP'yi ise Kürtler üzerinden eleştiren Mahir Ünal, şöyle devam etti:
"Şimdi bunu MHP'li kardeşlerime söylüyorum. MHP'ye oy veren kardeşlerime sözüm yok. Ama şunu bilmeleri gerekir ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin yöneticileri kendini Türklüğün sahibi zannediyorlar. Türklüğün sahibi de bu millettir. Cumhuriyetin sahibi bu millet olduğu gibi, Türklüğün sahibi de bu millettir. Zannetmesinler ki Türklük bir ırkın adı değildir. Türklük bir tarihin, bir medeniyetin adıdır. Türklük bin yılda değil, 5 bin yılda var olmuş bir erdemin, onurun insanlık duruşun adıdır. Türklüğü bir ırka, etnik kimliğe sığdıramazsınız. Türklük bir kültürdür, Türklük bir medeniyettir, Türklük tarihsel ve sosyolojik bir algıdır. Türklük, siyasi ve hukuki olarak inşa edilmiş değildir. Tabi bir de HDP var. Onlar ayrı bir alem. Onlar da kendilerine Kürtlerin sahibi zannediyorlar. Öyle bir şey yok. Biz birlikte Türkiye’yiz. Bak ne güzel söyledi vatandaşımız. Biz Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, 76 milyon vatandaşıyla bir ve beraberiz. Bu toprakların, bu coğrafyanın bizi kader yaptığı, kaderimizi belirlediği, aynı tarihin, aynı ortak kaderin, aynı tarihdaşlığın, aynı vatandaşlığın, aynı ülkünün, aynı davanın, aynı inancın evlatlarıyız biz."
Konuşmaların ardından AK Parti'nin Kahramanmaraş milletvekili adayları tanıtılarak seçim bürosunun açılışı yapıldı ve vatandaşlara Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında pilav ve ayran dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI