Nursima KESKİN/ERZURUM, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu fıkralarıyla ünlü Erzurumlu Teyyo Pehlivan'a benzetti. Soylu, "Ama arada bir fark var; Teyyo Pehlivan sevimliydi, zekiydi, milliydi, yerliydi. Maalesef Kılıçdaroğlu'nda bu özelliklerin hiçbirisini bulabilmek mümkün değil" dedi.
Erzurum'da Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen partisinin bilgilendirme toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Trabzon, Ordu, Rize, Ardahan, Gümüşhane, Kars, Artvin, Giresun, Bayburt, Ağrı, Erzincan, Iğdır ve Erzurum'dan üyeler katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bankacılık sektöründe yaşanabilecek olası kriz konusunda yazdığı mektubu eleştiren Süleyman Soylu, bu mektubun siyasi hayatın en önemli kara lekelerinden biri olarak yerini alacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nu suçlayan Soylu şunları söyledi:
"Ana muhalefet partisi genel başkanı yazmış olduğu mektupta, Türkiye'de insanlarımızı inançları üzerinden istismarını sağlayarak ülkenin denetimi içinde paralel bir yapı oluşturmanın kendine temel aracı edinenlerin maalesef uşaklığını yapmaktadır. Bu Türkiye açısından kabul edilemez bir şey. Sayın başbakanımıza yazılan, had bilmez mektup siyasi hayatın en önemli kara lekelerinden bir tanesi olarak yerini alacaktır. Buranın Teyyo Pehlivanı meşhurdur. Allah rahmet eylesin. Teyyo Pehlivan bile herhalde Kılıçdaroğlu'nun o sallamalarına baksaydı manidar manidar gülerdi. Ama Teyyo Pehlivanla Kılıçdaroğlu arasında bir fark var; Teyyo Pehlivan sevimliydi, zekiydi, milliydi, yerliydi. Maalesef Kılıçdaroğlu'nda bu özelliklerin hiçbirisini bulabilmek elbette ki mümkün değildir."
Öte yandan toplantının yapıldığı alanın girişinde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk New City'den daire alan aileler, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla görüşmek istedi. Belediye başkanlarının makam arabalarını durdurmak isteyen aileler muhatap bulamayınca tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI