"FETÖ'NÜN AMACI DEVİRMEK DEĞİL, İNTİKAM ALMAKTI"
Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılış programına katıldı. Şentop'nun yanı sıra programda Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı. Akademik yıl açılışını izlemek için gelen öğrenciler salon girişince özel güvenlik personelince aranarak içeri alındı.
Açılış konuşmalarından önce Trakya Üniversitesi Senfoni Orkestrası mini bir konser verirken, daha sonra 15 Temmuz darbe gecesi yaşananları anlatan kısa bir film gösterildi. 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Ak Partili Mustafa Şentop, FETÖ terör örgütünün darbeyle yönetimi ele geçiremeyeceğini anladığı için insanları öldürerek intikam aldığını öne sürdü. Görünen tablonun bir 'intikamı' gösterdiğini anlatan Şentop, şöyle konuştu:
"15 Temmuz, bürokratik iktidarın artık hamle yapma gücünün Türkiye'nin olmadığının bir tescili ve ispatıdır. FETÖ darbecilerinin bir darbe yaparak Türkiye'de yönetimi, iktidarı ele geçirebileceklerine dair bir ümit taşıdıklarını ben düşünmüyorum. Yaptıkları işlere dikkat ederseniz, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalamak, şehit edilen vatandaşlarımızı Adli Tıp da yapılan otopsilerinden çıktı, önemli bir kısmının tek bir kurşunda vurulduğu görüldü. Ya anlından, ya da göğsünden. Yani bunun anlamı öldürmek maksadıyla ateş edildiğini gösteriyor. Bu tablo bir intikam tablosudur. Bir şeyi ele geçirmek değil, bir şeyi ele geçiremeyeceğini inandığı için ortaya koydukları uzunca bir süre hazırlık dönemi heba olduklarını gördükleri için, hem bunu heba edenlerden, hem de milletten intikam alma saikliği ile hareket ettiklerini gösteriyor."
KONUŞMA UZAYINCA ÖĞRENCİLER ÇIKTI
Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un yaklaşık 1.5 saat konuşması sırasında salonda yer alan öğrencilerin bir çoğu aralıklarla salondan ayrıldı. Türkiye'nin darbe tarihi ve Anayasaları ila ilgili ilk dersi veren Şentop'a konuşmasınn ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından plaket ve hediye verildi. Akademik yıl açılışı ardından Vali Özdemir ve Prof. Dr. Tabakoğlu ile birlikte yemek yiyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Şentop, konuşmacı olarak katılacağı '15 Temmuz ve sonrası Türkiye'de Anayasalar ve Siyaset' adlı konferansı da Ankara'da katılacağı bir toplantıyı nedeniyle iptal ederek Edirne'den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI