Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Hızlı, ani kararlar alacak, gelişmeleri hemen anında değerlendirecek, tavrını alacak bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. İşte Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli böyle bir model" dedi.
Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde bir konakta şoför esnafıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Şahin, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Herkes düşüncesini özgürce ifade edecektir. Kavgaya, gürültüye vesile olmadan, birbirimizi kırmadan, dökmeden demokrasi içerisinde düşüncelerimizi halkımızla paylaşacağız. Şunu hiçbir zaman unutmayın: Ne biz Ak Parti olarak ne de MHP, bu ülkenin aleyhine, zararına olacak hiçbir şeyin arkasında durmayız. Bu ülkeye zarar verecek hiçbir teşebbüsün arkasında bizi göremezsiniz. Bizi de göremezsiniz, MHP’yi de göremezsiniz" dedi.
Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu ifade eden Şahin şöyle devam etti:
"Hızlı, ani kararlar alacak, gelişmeleri hemen anında değerlendirecek, tavrını alacak bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. İşte Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli böyle bir model. Efendim diyorlar ki 'Bu tek adam diktatörlüğü getirir.' Diktatörler ölünceye kadar işbaşında kalan insanlardır. Recep Tayyip Erdoğan milletiyle birlikte uçaklara ve tanklara karşı koydu ve o FETÖ darbe teşebbüsünü önledi. Böyle diktatör mü olur? Tayyip Erdoğan halk adamıdır. Halkın içinden çıkma adamlardan, halka güvenen, halka yaslanan insanlardan diktatör falan olmaz. Kaldı ki 2 dönem seçilecek. Diyelim ki seçildi. Baktın ki yanlış işler yapıyor, bir daha seçmezsiniz."
Şahin, 2019 yılında Türkiye'nin kendi uçağını yapmaya hazırlandığını, kendi sanayi araçlarını, insansız hava aracını, gemisini yapmaya başladığına işaret ederek, "Avrupa ülkeleri bunlardan rahatsızlar. Çünkü biz bunları yapamazken onlardan alıyorduk. Onların müşterisiydik. Şimdi kendimiz yapınca müşteri kaybedecekler. Üstelik onların mal sattığı ülkelere de biz satmaya başlayacağız, onlara rakip olacağız. Almanya’nın en büyük rahatsızlığının nedeni bizim 3’üncü havalimanımızdır. Şimdi Tayyip Erdoğan, '3’üncü havalimanını yapmaktan vazgeçtik' dese, Almanya’nın tavrı hemen değişir. Çünkü dünyanın lojistik merkezi Frankfurt Havaalanı'dır. Doğudan batıya, batıdan doğuya gelen uçaklar orada mola verirler. İstanbul 3’üncü Havalimanı doğudan batıya, batıdan doğuya giden uçaklar için çok elverişli, mesafeleri de kısaltıyor. Günümüzün en modern havaalanı olarak yapılacak. Onlar dünyadaki lojistik özelliklerini büyük bir ölçüde kaybedeceklerini düşünüyorlar. O nedenle engellemeye çalıştılar, başaramadılar" dedi.

FOTOĞRAFLI