Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,() - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Cumhurbaşkanı, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde değil de Çankaya'da, daha önceki cumhurbaşkanları gibi cumhurbaşkanlığı yapmış olsaydı, büyük bir ihtimalle bu darbe teşebbüsü onun Çankaya'da bulunduğu bir gün ya da gece olurdu ve amaçlarına çok kolaylıkla ulaşabilirlerdi" dedi.
Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük'te Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan halka hitap etti. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankaya'da cumhurbaşkanlığı yapmadığını söyleyerek, "Nerede yaptı? Beştepe'de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Muhafız alayını götürdü mü yanında? Götürmedi. Götürmüş olsaydı ya da Külliye'de değil de Çankaya'da daha önceki cumhurbaşkanları gibi cumhurbaşkanlığını yapmaya devam ediyor olsaydı, büyük bir ihtimalle bu darbe teşebbüsü onun Çankaya'da bulunduğu bir gün ya da gece olurdu ve amaçlarına çok kolaylıkla ulaşabilirlerdi. Peki bütün bunları başlangıçta düşünerek mi böyle yaptınız? 'Taburu meclisten böyle bir durumla karşılaşırız' düşüncesiyle mi çıkarttınız? Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Cankaya'da Cumhurbaşkanlığı yapmayacağım, Beştepe'ye gideceğim ve muhafız alayını da yanımda götürmeyeceğim' derken böyle bir durumla karşılaşma ihtimalini mi acaba düşündü? Olabilir."
OLAĞANÜSTÜ HAL, HIZLI TEDBİR İMKANI VERİYOR
Şahin, son kozlarını oynayan Pensilvanya’dan yönetilen yapıyı mutlaka devletin içerisinden kazıyacaklarını, söküp atacaklarını ve bundan başka bir çarenin olmadığını söyledi. Şahin, "Bunun için acelemiz var, sıkı hareket etmeliyiz, elimizi çabuk tutmamız lazım. Bir yangın var. Söndürmek için işten evimize gittiğimiz hızla gidemeyiz. Yetişemezsin, söndüremezsin. Koşmak zorundasın. Olağanüstü hal bize koşma, daha hızlı hareket etme, yeni tedbirler alma imkanını veriyor" dedi.
DARBE BAŞARISIZ OLUNCA, SEÇİLMİŞ İRADENİN ARKASINDAYIZ DEDİLER
Şahin, bu yapının arkasında başka güçlerin de olduğunu ifade ederek, "'Haberimiz yoktu' diye açıklamalar yapıyorlar, doğruyu söylemiyorlar. Uçan kuştan haberinizin olduğunu söylüyorsunuz. Bu konuda 'haberimiz yok' diyorlar. 'Önce bir bakalım, kim galip gelecek? Henüz kimin başarılı olduğu belli değil' diye açıklama yaptınız. Daha sonra millet işe el koyunca darbe teşebbüsünde bulunanlar amaçlarına ulaşamayınca ve bunu görünce seçilmiş olan siyasi iradenin arkasında olduğunuza dair açıklamalar yaptınız. İkiyüzlü davranıyorsunuz, dürüst değilsiniz. O bakımdan biz kendi işimize bakacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI