AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmutalip Özbek, partilerine karşı kurulan tüm engel, kumpas ve darbe girişimlerinin bozguna uğratıldığını söyledi.
İl binasında ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı yapan Abdulmutalip Özbek, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yeni bir sayfa açacağını söyledi. Ak Parti'nin demokrasinin önündeki engeleri kaldırdığını ve özgürlükleri genişlettiğine dikkat çeken Özbek, çözüm süreciyle kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlandığını bildirdi. AK Parti'nin güven ve istikrar ortamını koruduğunu anlatan Özbek, şöyle devam etti:
"12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe girişimleri oldu. Milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. Başbakanımız ve genel başkanımızın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. 27 Ağustos’ta yapacağımız kongremiz ile yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır."
Özbek, konuşmasının sonunda İsrail'in Filistinlilere, IŞİD'in de Kürtlere yaptığı katliamları kınadığını ekledi.

FOTOĞRAFLI