AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, partinin Haziran 2015 seçimlerindeki hedefinin Anayasa'yı değiştirecek oy oranını yakalamak, İzmir'de ise 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak olduğunu söyledi. Gül, merkezi hükümete yönelik CHP'nin gösteremediği başarılı muhalefeti AK Parti'nin İzmir'de CHP'ye karşı ortaya koyduğunu öne sürdü.
AK Parti, yerel seçimler sonrası 7 aylık süreci değerlendirmek, kent genelinde Genel ve yerel seçimelerde başarı kazanacak stratejileri belirlemek için toplantı yaptı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı', Balçova Termal Otel Seminer Salonu'nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ve Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Mustafa Baloğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri, İl Başkanı Bülent Delican, İl yöneticileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmalarında AK Parti'nin İzmir'e yönelik hedeflerine, CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştiriler dikkat çekti.
Yerel seçimler sonrası 7 aylık sürecin değerlendirildiği Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı'nın açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, 12 yıllık AK Parti Hükümeti döneminde İzmir'e 26 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi. İzmir'de muhafelet görevini üstlendiklerini belirten Gül, "İzmir'de neler yapacağımızı konuşuyoruz. Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu var. İzmir muhalefetin nasıl yapıldığını son 6-7 aydır görüyor. Belediye meclisinde AK Parti muhalefet görevini yerine getiriyor. Keşke bu bu muhalefet merkezi yönetimle ilgili de CHP tarafından yapılabilse. Ana muhaletin lideri Türkiye Cumhuriyite'nin sorunları yerine Esed rejiminin güvenliği, ayakta kalması için açıklamalar yapıyor. Bunları üzüntüyle izliyoruz. Ama biz İzmir'de yapacağımız çalışmalarla inşallah 2019 yılında bir arkadaşımızı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak zafere ulaştıracağız" dedi.
Gül, toplantıda İzmir'in ihtiyaçlarını tespit edeceklerini, bu bilgiler ışığında daha iyi hizmetin takipçisi olacaklarını söyledi. Türkiye'de çözüm sürecini sabote etmek için bir panik havası olduğunu söyleyen Gül, "Hem çözüm süreci kararlılığı devam ediyor, hem de kamu düzeni tesis etme kararlılığımız sürüyor. Meclis'e sevkedilecek güvenlik, özgürlük ve yargı paketiyle hem çözüm süreci idaresi ve sokak vandalizmini ortatan kaldırmaya yönelik önlemleri içeren düzenlemeler yapılacak" dedi.
Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimler öncesinde partide Kongre'yle birlikte kan değişimi, motivasyon dinazmi yaşanmaya başladığını beliten Gül, Yeni Türkiye'nin kodralarının oluşturulacağını söyledi. Gül, hedefin yüzde 50'lerin üzerinde bir oy oranı ile Anayasa'yı değiştirecek milletvekili çoğunluğuna ulaşmak olduğunu dile getirdi.
DELİCAN: 'ENGELLENİYORUZ' SÖYLEMİ YALAN
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, konuşmasında AK Parti belediyeciliğini överken İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP'li belediyeleri eleştirdi. AK Parti belediyecilik anlayışının tüm Türkiye'ye örnek olduğunu, üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini belirten Delican, "Keşke İstanbul'daki hizmet odaklı belediyecilik anlayışı İzmir'de olsa. Diğer partiler bizleri eleştiriyorlar ama halkın gözünde teveccüh bulamıyorlar. Çünkü AK parti boşluk bırakmıyor. İnşallah İzmir'de 2019 yılında seçimleri kazanacağız. Belki de bu salondan birisi veya Genel Merkez'in öngördüğü bir büyüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak. Süregelen 35 projemiz zaten var. İzmir'de yarışmak istiyoruz. Büyükşehir belediyesi de projeleri açıklasın ve hayata geçirsin istiyoruz. 'Ankara bizi engelliyor' yalanının veya perdesinin arkasına sığınmadan sahneye çıksınlar" dedi.
'BOŞLUK BIRAKMAYACAĞIZ'
Delican, kavga siyasetinden yana olmadıklarını bunu İZBAN hattını Hükümet'in belediye ile ortaklaşa yapmasının iyi bir örnek olduğunu söyledi. Hizmet için 6 AK Partili ilçe belediyenin CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir'in de Ankara ile birlikte çalışmaya mecbur olduğunu dile getiren Delican Ak Partili belediye başkanı ve meclis üyelerine seslenerek, "CHP'den projeler Ankara'dan dönmüş değildir. Bundan sonra da dönmeyecek. Sizler İzmir'de yapıcı muhalefet yapacaksınız. Hizmet açısından İzmir'de hiçbir boşluk bırakmayacağız. 6 belediyede hizmet, 22 CHP'li ve 2 MHP'li ilçe belediyesinde ise sonuna kadar muhalefet yapacağız" dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Borçların altı AK Partili ilçe belediye başkanı döneminde yapılmadığını belirten Badem, "Ancak hepsi halka hesap verme durumundalar. Bize düşen derdimizi doğru anlatmaktır. Borç meselesine sığınmadan anlatmalıylız" dedi.
DAĞ: MECLİS'TE ENGELLEYEMİYORSAK DAVA AÇALIM
AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ ise son yerel seçimlerle birlikte İzmir'de CHP'nin tek kale maç yaptığı devrin artık bittiğinin ortaya çıktığını, altı ilçede iktidar ve Büyükşehir'de etkin muhalefet görevini üstlendiklerini söyledi. Karşıyaka Soğukkuyu'da çevresindeki binaların iki katına ulaşan yaklaşık 15 katlı bir bina inşaatını örnek gösteren Dağ, belediye meclislerinde imar konularında daha etkin muhalefet yapılmasını istedi. Bazı konuların gözlerden kaçmış olabileceğini dile getiren Dağ, “Bazı konuları meclislerde engelleyemiyorsak dava açmalıyız" dedi.
'KİM KİMİ ENGELLİYOR'
CHP'li 22 ilçe belediye başkanının yakında seçim olmamasına karşın aniden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na destek deklerasyonu yayınlamasına anlam veremediğini belirten Dağ, Aziz Kocaoğlu'nun çalışmalarının Hükümet tarafından engellendiği söyleminin yalan olduğunu söyledi. Dağ, "Kim kimi engelliyor ? Bizim iki stad projemize Başkan Kocaoğlu karşı çıkıyor 'Yaptırmam' diyor. Alsancak limanına 'kruvaziyer limanı olmaz' diye bağırıyor. Statlara ruhsat başvurusu yapıldı. İlçe belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın iradesine rağmen ne karar verecekler göreceğiz. İZKARAY Körfez geçişi hazır. Buna da karşı çıkıyorlar. Bu arkadaşlar çalışmak istemiyor. O zaman çalışacak olanın önünü açın. Gölge etmeyin. 'Alsancak Statı'na AVM yapılacak' diye tutturdular. Statla ilgili depreme uygun olmadığı raporu var. 'Recidence, AVM' olacak diye tutturmuşlar. Biz BMC için uğraş verirken neredeyde belediye başkanı ve CHP İl Başkanı BMC'nin yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağını söylüyordu. Biz gece gündüz BMC için uğraştık sorunları çözdük. Alsancak Stadı da kim ne derse desin spor alanı olarak kalacaktır. Size buradan ekmek çıkmaz. Bu şehrin menfatine aykırı bir şey yapmadık" dedi.

FOTOĞRAFLI