İbrahim MAŞE/MERSİN, () - AK Parti Mersin Milletvekili Adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini değerlendirerek, "Muhalefet partileri, nasıl olsa iktidara gelme şansları yok diye şunları ve bunları söyleyeyim şeklinde beyannamelerine ekliyorlar" dedi.
Öğretmenevi'nde gazetecilerle buluşan Lütfi Elvan, projelerini anlattı. Seçim güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, şunları söyledi:
"Seçim güvenliği son derece önemli. Biz özgür bir ortamda yapılmasından yanayız. Yasalarımız da böyle emrediyor. Vatandaş oyunu özgürce kullanmak istiyor. Fakat 7 Haziran seçimlerinde öyle şeyler yaşadık ki, belirli grupların vatandaş üzerinde baskı yaptığını gördük. Böyle bir şeye asla fırsat verilmeyecektir. Biz neyi söylüyorsak, onu geçmişte olduğu gibi gelecek dönemde gerçekleştireceğiz. Ama muhalefet partileri, nasıl olsa iktidara gelme şansları yok diye şunları ve bunları söyleyeyim şeklinde beyannamelerine ekliyorlar. Vatandaşlarımızı yanılttılarsa söyleyecek bir şey yok. Diğer partiler gibi hareket etmemiz halinde ne iktidar olabiliriz, ne de bu ülkede istikrarı sürdürebiliriz."
GAZETECİDEN ÇEVİK KUVVET SORUSU
Lütfi Elvan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, öğretmenevinin hemen yanında bekleyen çevik kuvvet ekibine ait otobüsün basın toplantısı nedeniyle mi geldiğini sorması üzerine, bilgisi olmadığını belirtti.  Elvan, "Benim güvenlik ile ilgili bir talebim hiçbir zaman olmadı ve olamaz. Konuyla ilgili Sayın Valiyle görüşürüz" diye konuştu. Polis otobüsü de ardından basın toplantısının yapıldığı öğretmenevinin yaklaşık 200 metre ilerisinde ara sokağa çekildi.

FOTOĞRAFLI