Turan KOYUNCU/SİİRT, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, darbe girişiminde FETÖ/PYD'nin bir hayasız akın başlattığını belirterek, "Bunlar bizim onlara emanet ettiğimiz silahları bizi korusunlar, ülkeyi korusunlar, Türkiye'ye karşı saldırılarda,Türkiye'yi müdafaa etsinler diye onlara emanet ettiğimiz silahları bize yönelttiler. Parasını bizim verdiğimiz silahları bize yönelttiler, öylesine hayasız bunlar" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Siirt'te bu gece 'demokrasi nöbeti' etkinliğine katılarak halka seslendi. Türkiye'nin bütün unsurlarıyla 81 ilinde yüzlerce meydanında söyleyeceğini dile getirdiğini ve Allah'tan başkasına kulluk etmeyeceğini söylediğini belirten Aktay, şöyle dedi:
"Allah'tan başkasının önünde bu baş eğilmez diyor ve bizi kendisine kul etmeye çalışan, bizi kendisine boyun eğdirmeye çalışan o sahte tanrıcıklar Pensilvanya'sından bu ülkeye dünyanın her tarafına ahtapot gibi uzanmış olan o şeytan, bizi kendisine kulluk ettirmeye çalıştı. İşte ona dedik ki; 'seni reddediyoruz, biz senin gibi nice sahte tanrıları reddettik seni de reddediyoruz' dedik. İstersen tanklarınla gel, jetlerinle gel, toplarınla gel, tüfeğinle gel sana boyun eğmeyi reddediyoruz dedik. Siirtli kardeşlerim Allah bu güzel birlikteliğimizi, bu muhabbetimizi daim kılsın. Bize büyük bir zarar vermeye çalıştılar, bizi bölüp parçalamaya çalıştılar ama onların istediği şey gerçekleşen başka bir şeydir. Onlar bizi bölmeye çalıştılar, ama sonrasında böyle bir muhabbet ortaya çıktı. Bizim birbirimize olan çimento gibi kenetlenmiş birlikteliğimiz ortaya çıktı. Ne istediler ne yapmak istediler? Türkiye'yi esir almak istediler, bugün Türkiye, dünyanın en bağımsız, en asil, en müstakil ülkesi haline geldi. Bize kötülük yapmak istediler, ama bilmeden iyilik yaptılar. İyilik yaptılar ama onlara teşekkür edecek halimiz yok tabii ki, onlar kötülük istedi onların kötülüğü direkten döndü. Karşımıza dimdik ülkenin bütün unsuruyla Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla, Arnavutuyla bütün bir Türkiye ortaya çıktı" dedi.
'BİR HAYASIZLIK BAŞLATTILAR'
Yasin Aktay, "Bir hayasız akın başlattılar" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Bir hayasız akın başlattılar o hayasız akınla şimdiye kadar karşılaştığımız birçok terör örgütü bize yine terörüyle kalaşnikofuyla, bombasıyla, mermi ile geldi. Ama bu terör saldırısının bu hayasızca akının başka bir hayasızlığı daha vardı. Bu terör örgütü, bazen biz terör örgütü diyorduk, bazılarına inandıramıyorduk ya bunlar okul kuruyorlar, bunlar insan eğitiyorlar, eğitimle uğraşıyorlar, bunlara nasıl terör örgütü diyorsunuz diyorlardı bize. Size şimdi söylüyorum, zaten herkes gördü bu terör örgütünün diğer terör örgütlerinden bile daha kötü, daha hayasız tarafı ne biliyor musunuz? Diğer terör örgütleri hiç olmazsa bize yönelttikler bombaları, silahları attıkları mermilerin parasını kendi cebinden ödüyorlar. Bunlar bizim onlara emanet ettiğimiz silahları bizi korusunlar, ülkeyi korusunlar, Türkiye'ye karşı saldırılarda,Türkiye'yi müdafaa etsinler diye onlara emanet ettiğimiz silahları bize yönelttiler. Parasını bizim verdiğimiz silahları bize yönelttiler, öylesine hayasız bunlar. Bir de 17 Aralık'ta yolsuzluk var hırsızlık var demişlerdi, sizden daha büyük hırsız mı var be? Bu ülke sizden daha hayasız hırsız gördü mü be? Sizden daha hayasızını, sizden daha adi hırsızını görmedi. Herhalde de görmeyecek."
AVRUPA'YA TEPKİ
Avrupa'ya da tepki gösteren Aktay, "Avrupalıların hiç o katledilen masum insanların mağdur insanların haklarını aradığını göremezsiniz. Katillerin haklarını arıyorlar, PKK'lının hakkını arıyorlar. Şimdi de FETÖ'cülerin hakkını arıyor, darbe yapanların hakkını arıyorlar" dedi.