AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez toplanan Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Toplantıda alınan karara göre, Ak Parti Sözcülüğü ile Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Halkla İlişkiler Başkanı Salih Kapusuz'un yerine yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık getirildi. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi. Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik görevini devir ettiği Atalay'ı öperek tebrik etti.

HEPİMİZİN AĞABEYİ BENDEN BU GÖREVİ DEVİR ALMASINDAN BÜYÜK BİR ŞEREF DUYDUM
MKYK sonrası görev değişikliğine ilişkin açıklama yapan Hüseyin Çelik, "Bu makamlar mevkiler geçici. Bugün buradasınız, yarın başka yerdesiniz. Sembolik de olsa devir teslim töreni yapmak istedik. Tecrübesiyle hepimizin ağabeyi olarak baktığımız birisinin benden bu görevi devir almasından büyük bir şeref duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

HÜSEYİN HOCAYLA BİZİM HUKUKUMUZ ÇOK ESKİDİR

Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ile aynı çatıda altında çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, "Hüseyin hocayla bizim hukukumuz çok eskidir. Kendisinden hep yardım alacağım. Yine kendisiyle aynı çatı altında Hüseyin Çelik beyle birlikte olacağız. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar bu önemli görevi yürüttü. Yardımları ve tavsiyeleri ile yürütmeye çalışacağız. Allah razı olsun. Yeni görevinde de kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

1 EYLÜL'DE İLK BAKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILACAK
Beşir Atalay, "Bu MYK'da pazartesi saat 18.00'de ilk toplantısını yapacak. Şu günlerin şu ayların Türkiye için büyük değişimlere sahne olduğunu biliyoruz. İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı göreve başladı. Göreve gelen ve görevden alınan arkadaşlarımızın birbirlerine karşı tutumları Türkiye'de dikkate değer görüntüler. Önümüzdeki hafta yoğun bir hafta olacak. Özellikle pazartesi günü 62'nci Hükümet 5'nci Ak Parti Hükümeti ilk Bakanlar Kurulu'nu yapacak saat 10.00'da. Ayrıca yine pazartesi günü saat 12.30'da Meclis'te grup toplantımız yapılacak. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurul'u toplanacak ve hükümet programı okunacak. Hükümet programı 1 Eylül'de Meclis'te okunacak. 6 Eylül'de program üzerinde oylama yapılacak" açıklamasında bulundu.

İLK GENEL KURULDA NUMAN KURTULMUŞ YEMİN EDECEK
İlk genel kurulda milletvekili olmayan Numan Kurtulmuş'un yemin edeceğini belirten Atalay, "İlk genel kurulda milletvekili olmayan bakan arkadaşımız Numan Kurtulmuş yemin edecek. 6 Eylül'de güven oylamasından sonra 7, 8, 9 Eylül'de de yarım kalan torba yasa görüşmeleri devam edecek ve Meclis tatile girecek. 1 Ekim'de de Meclis normal açılışını yapacak. Birinci olağanüstü kongremiz iyi düzenlenmiş, oradaki sıcak atmosfer dışında kimsenin şikayetinin olmadığı, oylamaya çok yüksek katılımın olduğu bir kongreydi. İletişimimiz gayet iyi olacak. Ben her zaman şeffaflığı savundum. Partimizle ilgili verebileceğimiz bilgileri sizlere en kısa şekilde vereceğiz. Sizlerle iyi bir iletişim içinde olacağımıza inanıyorum" dedi.

BİZİM PARALEL YAPIYLA İLGİLİ KARARLILIĞIMIZI HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ
Ak Parti'nin paralel yapıyla ilgili kararlığının devam edeceğini ifade eden Atalay, "Bizim paralel yapıyla ilgili kararlılığımızı hepiniz biliyorsunuz. O konunun geçmişini en iyi bilenlerden birisiyim ben, eski içişleri bakanı olarak" ifadelerini kullandı.

BENİM İÇİN BUGÜNKÜ BU GÖREV SÜRPRİZ OLDU
Yeni görevinin kendisine sürpriz olduğunu belirten Beşir Atalay, "Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu. Bakanlığı, başbakan yardımcılığını devrederken böyle bir görevi bilmiyordum" diye konuştu.