AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhuriyeti CHP'nin kurmadığını belirterek, "Bizim Cumhuriyet ile sorunumuz yok. Kendisini Cumhuriyet’in sahibi zannedenler ile sorunumuz var.” dedi. Atatürk ve Ecevit’ten başka hiçbir CHP liderinin millet ile siyaset yapmadığını söyleyen Ünal, iktidarın iş yaptığını, ancak muhalefetin yolsuzluk algısı oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İcraatlarını muhalefete sorarak yapmadıklarını ifade eden Ünal, "Biz siyasetimizi muhalefete göre yapmayız. Ne yapacağımızı muhalefete soramayız. O zaman muhalefetin iktidar olması gerekir. Bu ülke ile ilgili kararları iktidar verir. Ama iktidar bu kararları verirken muhalefetin önerilerini dikkate alır. Muhalefetin dayatma yetkisi yoktur.” dedi.

Atatürk ve Ecevit’ten başka hiçbir CHP liderinin millet ile siyaset yapmadığını söyleyen Ünal, "Vesayetin AK Parti tarafından kırılmasına kadar CHP iktidardaydı. CHP hiçbir zaman millet ile siyaset yapmadı. Millet ile siyaset yapan iki lider vardır. Biri Atatürk biri Bülent Ecevit’tir. Ecevit’i de zaten CHP’den uzaklaştırdılar, merhum gitti DSP diye bir parti kurmak zorunda kaldı.” diye konuştu.

Cumhuriyeti CHP'nin kurmadığını vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili, “Bugün arkadaşlarımızın ısrarla söylediği bir şey var; Cumhuriyeti CHP kurdu diye. Hayır, CHP bu Cumhuriyeti kurmadı. Bu Cumhuriyeti millet kurdu. Bu Cumhuriyeti CHP kurduysa, millet ne yaptı?” diye sordu.

Cumhuriyetle bir sorunları olmadığını, kendisini Cumhuriyetin sahibi zannedenlerle sorunları olduğunu dile getiren Ünal, "Bizim ne Cumhuriyet ile ne Cumhuriyetin değerleri ile ne de Mustafa Kemal Atatürk ile hiçbir sorunumuz yok, olamaz. Bizim kendisini Cumhuriyetin sahibi zannedenler ile bir sorunumuz var; çünkü onlar kendisini milletin efendisi zannediyorlar.” açıklamasında bulundu.

"Biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız" diyen Ünal, muhalefetin kara propaganda yaparak iş yapan iktidar üzerinde yolsuzluk algısı oluşturmaya çalıştığını kaydetti.