AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Türkiye'nin etrafının şu anda ateş çemberinde olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin güçlü, iradeli bir iktidara ihtiyacı var" dedi.
"MİLLET, AK PARTİ ÖNDERLİĞİNDE KOALİSYON İSTİYOR"
AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından kent merkezindeki bir düğün salonunda iftar programı düzenlendi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ile partililer katıldı. Yemek öncesinde konuşan Nureddin Nebati, 7 Haziran seçimlerine değinerek, "7 Haziran'ın üzerinden bir ay geçti. Biz ilk gün şu cümleleri söyledik. Sandıklardan bir mesaj çıktı. Milletimiz bir mesaj verdi. Ve bu mesajın ne olduğunu okumak, ne olduğunu anlamak içinde toplantı üzerine toplantı yaptık. Mesaj çok netti. Bu millet 12.5 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'ye 'sen şimdi bir koalisyon ortağı olarak, büyük ortağı olarak yüzde 41'le uygun' denildi. Bu mesajı çok net olarak aldık. 258 milletvekili ve yüzde 41'le birinci parti fakat tek başına iktidar olamayacak bir çoğunluk. Bu mesajın gereği şuydu. Bu ülkede uzlaşma kültürünün nasıl olması gerektiğine, ortaklık kültürünün nasıl oluşması gerektiğine ilişkin bir mesaj vardı. Bununu gereğini yerine getirmek içinde ilk günden açık ve net bir şekilde dedik ki, bu millet AK Parti'nin önderliğinde bir koalisyon istiyor. Ve o günden bugüne kadar hiç bir kırmızı çizgi, hiç bir şart sürmeden günlerimizi geçirdik. Ve bu şartı koymayan AK Parti'de TBMM seçiminde sağduyunun hakim olduğunu görerek AK Parti'nin gösterdiği adayı meclis başkanı olarak seçti" dedi.
"TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ BİR İKTİDARA İHTİYACI VAR"
AK Parti ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin hükümet kuramadığı takdirde yeni bir seçime gidileceğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Nebati şöyle konuştu:
"O zaman bu işin sahibi, iradenin sahibi olan millete tekrar sorulacaktır. Biz uzlaşı yapmaya çalıştık, biz koalisyon hükümeti kurmaya çalıştık ancak kuramadık. CHP kuramadı. Millet ne yapacağına karar verecektir. Çünkü sözün sahibi de kararın sahibi de millettir. Ve millet gereğini yerine getirecektir. Türkiye'nin etrafı şu anda ateş çemberinde. Türkiye'nin güçlü bir iktidara ihtiyacı var. İradeli bir iktidara ihtiyacı var. Ve Türkiye'yi yönetecek güçlü bir iradeye ihtiyacı var. Bu iradenin mutlaka gerçekleştirilmesi lazım. Bakın Suriye'de insanlar ölüyor, öldürülüyor ve zalim yöneticiler oradaki insanların ölümünden ders çıkarmıyorlar."
Konuşmaların ardından davetliler akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Partililer yemek sonrasında ise dua etti.
FOTOĞRAFLI