Euro Bölgesi'ndeki 19 ülkenin liderleri, Yunanistan'ın borç krizinin çözümü ve üçüncü kurtarma paketini alması amacıyla Brüksel'de toplandı. Gece boyu süren 'acil zirve'de Yunanistan, Almanya, Fransa ve Avrupa Birliği'nin yeni bir kurtarma planında uzlaşmaya varıldı. Reuters haber ajansı, son dakika olarak Belçika Başbakanı Charles Michel'in Euro Bölgesi zirvesinde bir "anlaşma" olduğunu söylediğini geçti.

Yunanistan basın danışmanı da konuyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Basın danışmanı, "Euro Bölgesi liderler zirvesinde anlaşmaya ulaşıldı" dedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan'ın ciddi reformlar ve mali destek ile kurtarılması için oybirliğiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

BELÇİKA BAŞKANI TWEET ATTI

Euro bölgesi yetkilileri, liderlerin devam etmekte olan Yunanistan görüşmelerinde bir anlaşmaya vardığını söyledi.
Belçika Başbakanı Charles Michel tek kelimelik bir tweet atarak "Anlaşma" ifadesini kullanırken, Güney Kıbrıs hükümet sözcüsü de "Görünüşe göre bir anlaşmaya vardık" tweetini attı.

SABAHA KADAR SÜRDÜ

Yunanistan ile Avrupalı liderler arasında gerçekleşen görüşmeler sabaha kadar sürdü, görüşmelerin 15'i saati aştığı ifade edildi.
FRANSA BAŞBAKANI: TEMKİNLİ OLALIM

Bir radyo kanalına açıklama yapan Fransa Başbakanı, "Son bilgiler Yunanistan konusunda anlaşma olduğuna işaret ediyor, ancak "temkinli olalım" dedi.

EURO GÜNÜN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Gelişmelerin ardından, Euro dolar karşısında kayıplarını telafi etti ve 1,1172 ile günün zirvesini gördü.