Tehdit edilen işadamları 4 aydır tedirgin. M.A. için Emniyetin özel bütçeyle kurduğu özel ekip bile işe yaramadı. Diyarbakır'da olduğu tahmin edilen çete liderinin tehditlerini önlemek için işyerlerine polisler yerleştiriliyor. Ancak koruma şube personeli yerine asayiş polisinden memurlar görevlendiriliyor. Tehdit edilen işadamlarından sadece S.O.'nun işyerlerine 20'ye yakın asayiş polisi yerleştirildi.

Kentte işadamlarının hayatını kabusa çeviren hadise yaklaşık 2 yıl önce başladı. Çete lideri M.A. c ezaevinden hastaneye getirilirken firar etti. Mart ayında Diyarbakır'da tanınan bir işadamına mektup göndererek bir milyon lira isteyen M.A. mektubunda özetle şu tehditleri savurdu: “Ben Diyarbakır'ın herhangi bir karanlık sokağında ikamet etmekteyim. Mayınlı arazide yürümüşlüğüm, pusuya düşmüşlüğüm ve IŞİD'le savaşmışlığım, insan ve polis vurmuşluğum var. Bana istediğim yeni TL ile 1 milyon ödeyip kurtulabilirsin. Yoksa en yakınından başlar, senin selamın kelamın olan herkesi teker teker vuracağım…”

Bu tehdit mektubu üzerine polis, cezaevi firarisi M.A.'nın Diyarbakır'da olduğunu öğrendi ancak bir türlü yakalamaydı. M.A.'nın tehditlerini sürdürmesi üzerine özel bütçeyle özel ekip kuruldu. Zanlının 10 Nisan'a kadar yakalanacağı belirtildi. Ancak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki özel ekip M.A.'nın izine rastlayamadı. Aradan bir ay geçtikten sonra yani 14 Mayıs'ta M.A. polisle silahlı çatışmaya girdi, silahını düşürüp dönüp tekrar aldı ve polise ateş açtı. İddialara göre, işadamlarının siyasilerden yardım istemesi üzerine Emniyet birkaç adrese operasyon düzenledi ancak sonuç değişmedi.

Çete lideri bu kez, ölümle tehdit ettiği bir iş adamının bürosunu 20 Mayıs'ta uzun namlulu silahla bastı. Emniyet binasının hemen karşısında bulunan işyerine giden M.A., üzerinde çelik yelek, kar maskesi ve otomatik silahla içeri girerek bir tehdit mektubu daha bıraktı. Elini kolunu sallayarak bölgeden uzaklaşan zanlı, kayıplara karıştı. Olayın duyulmasını istemeyen Emniyet, konuyu asayiş bültenine bile yazmadı.

M.A. için ayrılan özel bütçenin tükenip tükenmediği merak konusu olurken şu ana kadar yakalanamaması işadamlarını tedirgin etti. Bazı işadamları kendi imkanlarıyla korunuyor. En çok tehdit edilen işadamı S.O.'nun ise 10'a yakın işyerine 20 polis yerleştirildi. Ancak görevlendirilen polislerin Koruma Şube Müdürlüğü'nden değil asayiş polislerinin olması dikkat çekti.

Çete liderinin bir türlü yakalanamaması emniyet içinde de huzursuzluğa neden oldu. İddialara göre, aylardır işyerlerinde görevli olarak duran bazı asayiş polisleri, ‘özel güvenlik personeli'ne dönüştürülmüş olmaktan yakınıyor.

Umarım,Cezaevi firarisi en kısa süre içerisnde polis tarafından yakalanır da,hem polislerin hem de işadamaların huzursuzluğu ve tedirginliği ortadan kalkar..