Diyarbakır’da 15 Eylül 2011’de polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu 5 polis memurunun yaralanmasına neden olan ve polislerle girdiği çatışmada çenesinden, karnından, sol bacak ve kolundan aldığı kurşunlarla ağır yaralı olarak yakalanan PKK’lı Beşir Arcagök, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinden ifade vermek için adliye binasına getirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemleri altında ambulansla adliyeye getirilen bombacı Arcagök, Diyarbakır Nöbetçi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sedye ile çıkarıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı şüphelinin yaralı olarak ele geçtiği, ağzından yaralanması nedeni ile konuşamadığı, ambulans ile Dicle Üniversitesi'nden getirildiği, söylenenleri anladığı, ancak konuşamadığı için yazılı olarak beyanda bulunabileceğini dile getirdi.

Mahkeme başkanı, sanık Arcagök’e olayla ilgili bildiklerini anlatmasını istedi. Kalem kağıt alarak beyanda bulunan bombacı Arcagök, PKK’nın üyesi olduğunu, ancak herhangi bir eyleme katılmadığını, olay mahalline keşif amaçlı olarak gönderildiğini ve bomba eğitimi almadığını ileri sürdü.

Daha sonra söz alan sanık Beşir Arcagök’ün avukatı Sedat Yurttaş ise müvekkilinin çenesinden, karnından, sol el ve bacağından yaralandığını, ağzında diş olmadığı için konuşamadığını belirterek, “Müvekkilim yakın mesafeden aldığı kurşunlarla çok ciddi bir şekilde yaralanmıştır. Tahliyesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme başkanı, sanık Beşir Arcagök’ün ifadesini aldıktan sonra silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Beşir Arcagök, duruşma sonrası ambulansla Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.