İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm projesini sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret eden MÜSİAD İnşaat Sektörü Kurulu üyeleri, “GOP Modeli” kentsel dönüşüme hayran kaldı.

Yedi mahallede 11 ayrı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması yapan diğer belediyelerle birlikte inşaat sektörünün de odak noktası haline geldi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektörü Kurulu Üyeleri, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde görmek ve bilgi almak üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.
MÜSİAD İnşaat Sektörü Kurulu Başkanı Burhan Özdemir başkanlığındaki heyet, önce Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’u ziyaret etti. Yaklaşık 8,5 yıldır Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Erol, artık “GOP Modeli” olarak anılan kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylarını anlattı.
Yaklaşık bir saat süren görüşmede Gaziosmanpaşa’da uygulanan kentsel dönüşümün tüm ayrıntılarını MÜSİAD üyeleriyle paylaşan Başkan Dr. Erhan Erol, “Gaziosmanpaşa’da sadece binaları yenilemiyoruz. Gaziosmanpaşalıları da 2023’e hazırlıyoruz. İlçe genelinde başlayacak yeni hayata hazırlıyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeden alıştıkları yerde yeni bir hayat sunuyoruz. Bunu her yönüyle yapıyoruz. Eğitimden iş olanaklarına kadar her şeyi düşündük. Böylece birkaç yıl sonra Gaziosmanpaşa tam anlamıyla çekim merkezi olacak” dedi.
Toplantının ardından Başkan Dr. Erhan Erol’la birlikte öğle yemeği yiyen MÜSİAD İnşaat Sektörü Kurulu Üyeleri, yemeğin ardından Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm alanlarını yerinde görmek üzere düzenlenen tura katıldı. İnşaatları ve yıkım alanlarını gezen heyet, Kentsel Dönüşüm Ofislerindeki yetkililerden de bilgi aldı. Kentsel dönüşüm turunun ardından ilçeden ayrılan heyet üyeleri, Gaziosmanpaşa’da uygulanan “GOP Modeli” kentsel dönüşüme hayran kaldıklarını dile getirdiler.