Murar Aydın- aydinses / Gazetemizi  ziyaret eden Eyüp belediyesi Ak Parti Aday Adayı Abdullah ÇELİK’ile röportaj yapmak istedik

Aydınses Gazetesi olarak Eyüp İlçesinin sorunları hakkında kendisinden bilgi aldık. Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. Eyüp’te siyaset yapmak, Eyüp’e hizmet etmek istediği samimiyetinden belli.

Söyleşimize konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor, Bize zaman ayırdığı ve Eyüp İlçesinin sorunlarını bize anlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Abdullah Çelik kimdir ? Öz geçmişiniz

Abdullah ÇELİK; İnşaat Yüksek Mühendisi Rami / EYÜP [email protected] www. twitter.com/abdullahcelik Doğum Tarihi ve Yeri: 1976 - İstanbul

EĞİTİM

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Doktora, Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalı (TEZ Dönemi) Devam Ediyor. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Yüksek Lisans, Yapı Ana Bilim Dalı 1998 - 2001 Tez: Fiber Takviyeli Polimerlerle Yapıların Güçlendirilmesi Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Lisans 1994 - 1998Bitirme Ödevi: Su/Çimento Oranının Beton Dayanımına Etkisi Maçka Akif Tunçel Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü Lise 1994 - 1998

ÇALIŞMA HAYATI

Yıldız Teknik niversitesi 2013 -Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ETS (Evrak Takip Sistemi) ‘nin tüm üniversitede kullanımının sağlanması çalışmaları.

Eyüp Belediyesi;Bilgi İşlem Müdürü 2007 – 2013Eyüp Belediyesi Otomasyon Sisteminin Yenilenmesi, Sistem Odasının ve Belediye Network Sisteminin Yenilenmesi, Kent Bilgi sistemi Kurulması, Numaratajın Nüfus İdaresi ile bağlantılı şekilde güncellenmesi, Dijital Arşiv ve Doküman Yönetim Sistemi Kurulması.Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı 2003 – 2007 Keşif, İhale ve Metraj İşleri, Belediye Hizmet Binaları Projelendirme ve Kontollük İşleri, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri, Depreme Dayanıksız Binaların Tespit ve Güçlendirilmesi Esenler Belediyesi Fen İşleri – Kontrol Mühendisi 2000 – 2003 Proje , Keşif ,İhale ve Metraj İşleri, Kontollük hizmetleri, Teknomed İnşaat Taah. Ltd. Şti Mühendis 1999 -2000 Binaların Depreme Karşı Dayanıklılığının Tespiti Betonarme Güçlendirme İşleri
Fiber Takviyeli Polimerlerle Bina Onarım ve Güçlendirme İşleri.

YABANCI DİLLER

İngilizce, Arapça, Farsça (Az), Osmanlı Türkçesi (Okuma Yazma)

BİLGİSAYAR BİLGİSİ,

Microsoft Office Ürünleri (Word,Excel, Power Point ) MS Visio, MS Project
AutoCAD, ideCAD, Sap2000, Sta4CAD Qlikview (İş Zekası Yazılımı) SQL, ASP.net

ÜYELİKLER

Yeryüzü Mühendisleri Derneği ( Kurucu Üye – Genel Başkan Yardımcısı) http://www.yym.org.tr/
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği İstanbul Şubesi Y.K. Üyesi http://www.tdmmb.org.tr/
Türkiye Yeşilay Cemiyeti (Eski Genel Başkan Yardımcısı - Fatih Şube Delegesi ) www.yesilay.org.tr

SOSYAL FAALİYETLER / HOBİLER

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 2012 Yılı (43. Dönem) Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı

(İnşaat Mühendisleri Odası Seçimlerinde Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının
(MMG,TEKDER,ÜLKÜTEK,TMB,MÇF,MÜHENDİSLER VAKFI ve diğerleri) mutabakatıyla aday gösterildim. Yoğun
çalışmalarımızla ve şu ana kadar denenmemiş farklı sistemlerle oylarımızı %100 arttırdık. Bizim grubumuz 2524 , Karşı grup 3025 oy aldı. Halen İMO ile ilgili faaliyetlerimiz devam etmektedir) İnşaat Mühendisleri Ortamı Sosyal Medya Adreslerimiz:

www.imoistanbul.com ( İnşaat Mühendisleri Ortamı Web sitesi)
www.youtube.com/imoistanbul
(Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler İle İlgili Katıldığım TV Programlarının Videoları)
www.facebook.com/imoistanbul
www.twitter.com/imoistanbul

Yeryüzü Mühendisleri Derneği Faaliyetleri 2012 Yılında Kurulan , Kurucu Üyesi olduğum dernekte, ihtiyaç sahibi coğrafyalara mühendislik hizmeti vermekteyiz.(Hastane Yetimhane Mescid Projeleri, Su kuyusu Açma, Usta Teknik Eğitimleri v.b.)

Yeşilay Faaliyetleri (2001 Yılından bu yana Yeşilayda hizmet etmekteyim, 2006 – 2012 Yılları arası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. 2012 Genel Kurulu öncesi kısa müddet Yeşilay Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Şu anda Yeşilay Fatih Şube Delegesiyim),Osmanlıca Eğitimi ( İstanbul Türk Ocağında 12 Yıldır Osmanlıca Ders Vermekteyim),Hat ve Ebru Sanatı ( Sülüs ve Nesih Eğitimi Aldım)





1-Eyüp Belediyesi’ne neden belediye başkan olmak istiyorsunuz?

Uzun yıllardır böyle bir hayalim vardı. Eyüp Sultana ve Eyüp Halkına hizmet etmek , birikimlerimi vatandaşın faydasına kullanmak, hayallerimi gerçekleştirmek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlerin önünü açmak için Belediye Başkanı olmak istiyorum.

2-Eyüp’te Turizm hakkında görüşleriniz?

Eyüp bilhassa İnanç Turizmi açısından çok önemli bir merkezdir. Konaklama imkanlarını arttırmamız gerekiyor. Bilhassa merkezdeki otopark ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Haliç’i daha etkin kullanmamız gerekiyor. Hepsiyle ilgili projelerimiz var. Ayrıca Eyüp , Haliçten Karadenize kadar uzanan büyük bir araziye sahip Karadeniz kıyılarını turizm amaçlı kullanacağız, ormanlık bölgelere yakın yerlerde de günübirlik tesisler ve rekreasyon alanları oluşturmak istiyoruz

3- Eyüp Belediyesi hakkında düşünceleriniz?

Eyüp Belediyesi kurulduğundan bu yana çok çeşitli projelere imza atmış, halkımızın bir çok ihtiyacına çözüm üretmiştir. Benim de 13 yıllık belediye tecrübemin 10 Yılı Eyüp Belediyesinde geçti.

4- Eyüp’te inşaat kentsel dönüşüm le ilgili düşünceleriniz?

Bu konu benim zaten ilgi alanıma girmektedir. İnşaat Yüksek Mühendisiyim, bu konuda bir çok seminer ve konferanslara katıldım , bazılarında konuşmacı da oldum. Katılımcı , Analitik, Parametrik ve Sosyal İhtiyaçlara veren bir kentsel dönüşüm planlıyorum. Bu konu aslında çok bileşenli bir denklemdir. Bu konuda mühendislik tecrübelerimizle Türkiyede bir ilki gerçekleştireceğiz.

5- Eyüp’te trafik sorunu ile ilgili düşünceleriniz?

İstanbulun genelinin bir sorunu olan trafik sorununu, İstanbul Büyükşehir belediyesiyle ortaklaşa yapacağımız projelerle çözüme ulaştırmayı düşünüyoruz. Alternatif güzergahlar üreteceğiz. Kavşak ve yayalaştırma çalışmaları yaparak , bazı caddeleri yer altına alacağız. Birkaç tane teleferik hattı düşündüğümüz bölge var, bu aynı zamanda turizm için de katkı sağlayacak. Haliç’i daha etkin kullanacağız.

6- Eyüp genelinde çok sayıda ruhsatsız veya toprak n tapulu binalar var. Vatandaşın haklarını korumak için ne gibi önlemler alınması gerekir.

Bu zaten devam edegelen bir süreç, şu anki mevcut başkanımız bu konuda çok çalışmalar yaptı. Tapu tahsisli ve makbuzlu yerlerin tapuları verilmeye başlandı. Vakıflarla ve İBB ile çeşitli takaslar ve yetki devirleri yapıldı. Bu süreç dahilinde süreci biraz daha hızlandırmaya gayret ederek halkımızın dertlerine derman olmayı düşünüyoruz. Kentsel Dönüşüm de kısmen bu sorunların çözülmesine katkı sağlayacak.

7- Eyüp Ak Parti'de sizinle birlikte 12 aday adayı var. Aday olma şansınız nedir?

Allahın izniyle şansımız yüksek. Kendimize güvenmesek aday olmazdık zaten. Yaptığımız çalışmaların ve fikirlerimizin elbette büyüklerimiz tarafından takip edildiğini düşünüyoruz. Eyüp’ün çocuğuyuz halkımızın da destek ve teveccühü var. En hayırlı hizmet edecek kişinin aday olmasını diliyorum.

8- Eyüp ‘te Olmazsa olmaz projeleriniz nelerdir?

Birçok projemiz olmakla beraber, öncelikle Eyüp ismini EYÜP SULTAN yaparak bir marka değeri oluşturacağız. Daha sonra Kentsel Dönüşüme yoğunlaşacağız. Çünkü Vatandaşımızın Deprem endişesini bertaraf edip sağlıklı ve estetik mekanlarda yaşamasını istiyoruz.

9- Aday adaylığınız, aday olarak gerçekleşir ise, Eyüp için ilk olarak ne yaparsınız?


Tüm seçmenleri kapsayan bir anket çalışması düşünüyorum. Bunun için teknolojinin son imkanlarını kullanacağım. Öncelikle halkımızın ihtiyaçlarını doğru olarak tespit etmemiz gerekiyor.

10 - Son olarak Eyüp halkına neler söylemek istersiniz?

Değerli Eyüplü Hemşehrilerim , içinizden biriyim, sizlerin arasında yetiştim. Eyüp’ün her mahallesinde ayrı bir hatıram var. Eyüp Sultan sevdalısıyım ve  ''Bir Sevdadır Eyüp Sultan'' diyerek yola çıktım. Destek olursanız birlikte kazanacağız. Eyüplüler kazanacak.