ARNAVUTKÖY’de iki özel halk otobüsü ile bir otomobilin karıştığı kazada 43 yaşındaki Zaliye Altın olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Küçük sıyrıklarla kazayı atlatan Zaliye Altın’ın kocası Şaban Altın, bayramlaşmak için akraba ziyaretine gittiklerini söyledi.

İddiaya göre, kaza saat 12.00 sıralarında Haraççı, Sazlıbosna, Hadımköy yolu üzerinde meydana geldi. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, Mustafa İlvan’ın kullandığı 34 J 3868 plakalı otomobil, önünde seyir halindeki Mehmet Tekin’in kullandığı 34 AJ 1149 plakalı Hadımköy-Bayrampaşa arasında yolcu taşıyan özel halk otobüsüne arkadan çarptı. Kontrolden çıkan otobüs, karşı yönden gelen ve yine aynı hatta yolcu taşıyan Zeki Taylan’ın yönetimindeki 34 ZL 7846 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı.

Kazayı görerek duran sürücüler durumu sağlık ekipleri ile itfaiye bildirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Eşi Şaban Altın ile birlikte oturan Zaliye Altın hayatını kaybederken, otobüs şoförleri Mehmet Tekin, Zeki Taylan ile bir yolcu yaralandı. Vatandaşlar tarafından otobüsten çıkarılan Mehmet Tekin ile henüz ismi öğrenilemeyen bir yolcu kaldırıldıkları Arnavutköy, Zeki Taylan ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Mustafa İlvan ifadesi alınmak üzerine polis merkezine götürüldü.

Kazada hayatını kaybeden Zaliye Altın’ın kocası Şaban Altın eşinin cesedi başında gözyaşı dökerek, “Eş dosta bayram ziyareti için evden çıkmıştık. Otobüse bindik. Otobüsle birden bire çarpıştık. Bize çarpan otobüsü görmedim. Eşimle beraber arka koltukta oturuyorduk. Kazanın etkisiyle eşim koridora fırladı. Daha sonra otobüsten kendimiz dışarıya kendimiz çıkardık” dedi.
Zaliye Altın cesedi yapılan incelemenin ardından Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vatandaşlar, özel halk otobüslerinin yolda aşırı hız yaptıklarını ve defalarca kaza olduğunu söyledi.