İstanbul Polisi Organ mafyasının peşine düştü ve akıl almaz sahteciliklerle karşılaştı. Bir kişinin nüfus cüzdanında sadece fotoğrafı değiştirerek,  noterden onay aldığı yapılan labaratuar incelemesinde anlaşıldı.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipleri Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldıkları talimatla organ mafyası üzerinde çalışma başlattı.

Türkiye’de en gelişmiş organ nakil ünitelerinden birine sahip olan Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Memorial, Metropol ve diğer bazı sağlık kurumlarının nakil evraklarını inceleyen polis, vatandaşların organ bulabilmek için akıl almaz yöntemlere başvurduğunu belirledi. 

Ömer Yılmaz adında noter tastikli nüfus cüzdanı ile hastaneye nakil için başvuru yapan şahıs, dayısı olarak görülen şahıstan böbrek almak için hastaneye başvurdu.  Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Sağlık Bakanlığı’nın istediği tüm evrakları tamam olan hastanın organ naklini gerçekleştirdi.

Polisin teknik takibine düşen hastanın yapılan inceleme sonunda gerçekte Salih K. adlı bir şahıs olduğu, nakil için nüfus cüzdanında fotoğraf değiştirip kendini vericiyle akraba gösterdiği ortaya çıktı. K’nın nüfus cüzdanı, notere de tastikletip getirmesi nedeniyle hastanede şüphe uyandımadı.

Haberin medyaya yansımasıyla hastanelerinde bu işin içindeymiş gibi gösterilmesi ise mağduriyetlere yol açtı.

Yapılan operasyonda adı geçen profesörün, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinden bir yıl önce ayrıldığı, daha sonra Memorial Hastanesinde ve daha sonra da başka bir sağlık kurumunda çalıştığı belirtildi.  aSes/Özel