Müslüman coğrafyası yok oluyor.

Bağcılardan geçiyorum ana caddede bir afiş ''Ey Müslüman Mescid-i aksa ölüyor sahip çık''

Güzel Müslüman kardeşim tren çoktan kalktı gitti ve senin ulaşamayacağın yerlere geldi.

Bak Müslüman kardeşim sen nerede kaybettin biliyor musun?

Ta 700 yıllarından itibaren kaybettin haberin yok.

Harizmi'nin(770-840) Cebir konusunda yaptığı çalışmalara,Ammar'ın göz ameliyatlarını ve katarakt ameliyatlarını yapmasına sahip çıkmadın ve onları din dışı ilan ettin.

İbni Sina(980-1037) Matematik,fizik,Astronomi,tıpta bir çok çalışma,ilaçlar keşfetti, ameliyat aletlerini yaptı ve insanlık adına bir çok çalışma yaptı ona sahip çıkmadın.

Biruni (973-1048) Trigonometri ve yer çekimi üzerine çalışmaları yaptı,yeni ilaçlar buldu ve bilim adına çalışmalar yaptı sahip çıkmadın.

Sabit Bin Kurra(821-901) İlk defa dünyanın çapını bu günkü değere yakın hesapladı,meridyenler arası mesafeleri ölçtü,kalkulüsü keşfetti sahip çıkmadın.

Newton dan önce Diferansiyel hesap şeklini buldu ,Trigonometri çalışmasını yaptı bu konuda kitaplar yazdı sahip çıkmadın.

Farabi (950)Felsefe, mantık alanında çalışmalar yaptı akılcılıkla İslam'ı buluşturdu, Yunan felsefecileri örnek aldı,İnsan bedenindeki organların işlevlerini keşfetti, Kurandan ve imandan uzaklaştı diye suçlandı sahip çıkmadın.

Kindi(801-873) Matematik ve müzik üzerine çalışmalar yaptı,kimyada baz metallerin keşfi üzerinde çalıştı 241 adet aritmetik,geometri,tıp,Mantık,felsefe,psikoloji üzerine kitaplar yazdı.

Ali Kuşçu (1370-1420). Astronomi çalışmaları yaptı ilk rasathaneyi kurdu yıldızların gözlemlerini yaptı.Uzay bilimini İslam'la tanıştırdı sahip çıkmadın.

Piri Reis( --..1553)Büyük denizci bilim adamı bu günkü dünya haritasına yakın çizimler yaptı idam edildi sahip çıkmadın.

Gutenberg matbayı 1438 yılında keşfetti,1719 yılına kadar matba günah diye bir de el yazması yapan bir avuç saraya yakın azınlığın çıkarını koruyacağım diye 250 yıl matbayı düşman oldun ama Müslüman kardeşim buna da sahip çıkmadın.

Bu durumu dediğim gibi 700 yılından ta 1923 yılına kadar getirebilirsiniz.

Batı denizleri keşfetti MACELLAN'dan önce Osmanlı padişahların bu teklif geldi kabul etmedikleri için Portekizliler ve İspanyollar gittiler Amerika'yı keşfettiler, ümit burnundan Hindistan deniz yoluyla keşfedildi ipek yolu öldü sahip çıkmadın dünyada ne oluyor diye başını kaldırıp bakmadın.

Üstelikte Osmanlının en kuvvetli olduğu dönemde.

Batı rönesansı yaptı din bağnazlığından kurtuldu senin sahip çıkmadığın biraz evvel bahsettiğim bilim adamlarının bulduğu her şeyi haçlı seferleri sırasında aldı gitti ve bilimi,felsefeyi keşfetti.

Yıkanmayı aydınlanmış doğu islamından öğrendi öğrendi,tuvaleti keşfetti.

Sen bunları hiç görmedin uyudun.

Batı engizisyon mahkemesi denen dinin bağnaz mahkemelerinden kurtulmak için iki yüz yıl uğraştı didindi 1789 yılında Fransız devrimini yaptı dini kiliseye hapsetti ve laikliği keşfetti sen gene uyudun.

Fransız devrimini örnek almaya çalışan eşitlik, özgürlük, kardeşlik diyen bir avuç Jön Türkleri de oradan oraya sürgün ettin,idam ettin öldürdün.

1876 ve 1908 meşrutiyet denemelerini kör ettin yok ettin.

Batı özellikle İngilizler kömürü keşfetti kömür ocaklarına giren suyu temizlemek için buharla çalışan makineyi buldu ve ilk sanayi devrimin bütün ürünlerine sahip oldu sen Müslüman kardeşim uyudun.

Bu konuda daha bir çok örnek verilebilir.

Ne zamana kadar 1923 Atatürk denen bir devrimci ''Hayatta en hakiki mürşit ilimdir'' diyerek yedi yüz yıl bilime, akla, felsefeye, aydınlanmaya sırtını çeviren ve cehalet içinde yaşayan Anadolu halkına haydi uyanma zamanı geldi dedi ve o günkü şartlarda imkansız denilebilecek devrimler yapıldı.

Atatürk dönemi Cumhuriyeti ta 1980 yılına kadar getirebiliriz.

Cumhuriyet tam başarılı olmasa bile bir çok alanda özellikle akılla yapılan işlerde azımsanamayacak mesafeler aldı.

Özellikle sağlık ve ekonomi ve tarım alanında bir çok insan yetişti.

Bu neyle oldu, bilimle, sanatla, edebiyatla, mantıkla, felsefeyle ve laik eğitimle oldu.

Bu gün geldiğimiz noktada ta 950 yıllarında felsefe ve bilim yapan Farabi,Ammar ,Harzmi 'den de geriye giden adımlar bu gün atılmakta bilimsel eğitim yok edilmektedir.

Eğer bir öğrenci mantık, felsefe okumuyorsa o öğrencinin bilimsel düşünmesi, sorması, sorgulaması etrafını okuması mümkün değildir.

Bunun en güzel örneği de Pakistan'dır.

Pakistan'da Muhammed Ali Cinnah demiştirki, ''Anadolu'da Atatürk ne yapıyorsa biz de onu yapacağız''1948 yılına ölümüne kadar Pakistan aynen Türkiye'ye benzer çağdaş modern gelişmeler elde etmiştir.

Yazı çok uzamasın diye burayı kısa geçeyim ta Ziya ül hak'ın darbeyle iktidar gelmesine kadar Cnnah'ın yaptığı işler yok edilemedi.

Asker eliyle Pakistan'a 1978- 79 yıllarında şeriat kanunları dayatıldı ve bu günkü bilimden akıldan ve gelişmeden uzak cehaletin kör kuyusuna düşen Pakistan yaratıldı.

Yani otuz yılda ülke kör karanlığın içine itiliverdi.

ABD emperyalizminin en büyük stratejisi(yeşil kuşak projesi) akıl ve bilim dışı eğitimi destekleyerek o ülkenin çökmesini, yok olmasını sağlamaktadır.

İşte bu gün Afganistan,Pakistan, Irak, körfez ülkeleri,Mısır,Libya bu hale geldiyse eğitimden bilimden ve bu alanda çalışma yapan insanların katledilmesiyle olmuştur.

Bizim ülkemizde son elli yılda öldürülen, hapse atılan, ülkeden kaçmak zorunda kalan binlerce insan vardır.

Bu durum Mısır'da da aynıdır.

Ne kadar bilim yapan insan varsa Nasır sonrası din düşmanı imandan çıkmış ilan edildi.

Teslime Nesrin'in başına gelenleri lütfen okuyun.

Bu gün işte hedef Türkiye'dir ve 56 tane İslam ülkesi yok edilmiştir eğitimsiz bilgisiz ve çağ dışı insanların egemen olduğu ülkeler hakline getirilmiştir.

Batı bin yılından 1453 yılına kadar orta çağ karanlığını yaşarken, doğu ve İslam coğrafyasında karanlık yoktu.

Bir çok bilim adamı çıkmasına rağmen bunlara sahip çıkılmadı, keşifleri korunmadı devam ettirilmedi.

Ne Araplar ne Abbasiler, Emeviler, Selçuklular ve son olarak da Osmanlı bilime sahip çıkmadı bilimle uğraşanlar din dışı imansız ilan etti.

Sonuç olarak İslam coğrafyasında bilimi rehber alan, aklı öne çıkaran çağdaş ülkelerin yoluna giren Anadolu artık bu rotadan çıkmanın virajına gelmiştir.

Bunun önündeki, en büyük engel Atatürk olduğu için Atatürk bu zihniyetin en büyük düşmanıdır.

Çünkü Atatürk devrimleri bir nesil değil, bir kaç nesil yetiştirdi bu yapı diri bir vaziyette duruyor.

Buna öncülük edilmediği takdirde kısa bir süre sonra Anadolu'daki bu ışık da sönecek,eksikleri yanlışları da olsa yüz yıldır devam eden aydınlanma devrimi böylece bitecektir.

Bunu anlamak için lütfen Pakistan Afganistan tarihini okuyun.

Bu virajda eğer Türkiye'de kısaca ben demokrasiden,aydınlanmadan,bilimden ,felsefeden yanayım diyenler bir araya gelemezse aynen Pakistan da ne olduysa bize de o olacaktır.

Bundan dolayı ey Müslüman kardeşim sen 1300 yıldır bilime, felsefeye,aydınlanmaya, ilerlemeye, kitaba ,okumaya,sanata, baleye, spora,edebiyata sahip çıkmadığın için senin dua etmekten başka yapabilecek bir şeyin yok.

Anadolu'da son ışık son kale emperyalistler tarafından yıkılıyor, Atatürk'ün aydınlanma, ilerleme ve ilim projesi yok ediliyor sen sen ey Müslüman kardeşim buna da göz yumuyorsun ve uyuyorsun.

Zaten dinci yayın organlarına da ve Atatürk düşmanı neşriyatlarda her işlerini Allah'a havale ederek ''Allah'ım Mescid-i Aksa'yı kurtar ''diyor ve yatıp uyuyor.

Bundan dolayı sen Mescidi Aksa'yı kaybedeli bin yıl oldu haberin yok.

Müslüman kardeşim sen dua etmeye devam et.

Ey Müslüman kardeşim bin yıl evvel Farabi ,Ammar, Harizmi felsefeye, mantığa sarılmışken sen bu gün felsefeyi,bilimi,aklı inkar ediyorsun ve buna da sesin çıkmıyor.

Kenya'nın kurucu başkanı Jomo Kenyatta söyledikleriyle bitirelim.

Batılı misyonerler Kenya'ya geliyorlar ve Kenya'lıların ellerine İncili veriyorlar ve diyorlarki ''Ey Kenya'lı kardeşim gözlerini kapa İncil'e sıkıca sarıl ve Allah'a dua et.''

Kenyalılar da misyonerleri dinleyerek dediklerini yapıyorlar.
Kenyatta diyorki:

'' Gözlerimizi açtığımızda bir de baktıkki İncil bizim elimizde topraklarımız ve her türlü yer altı kaynaklarımız misyonerlerin elinde.''

İşte Müslüman kardeşim sen de gözlerini kapa dua etmeye devam et ve uyu.