Türkiyede 2002 yılından bu yana Ak Parti iktidarı var. Bu iktidar ilk girdiği seçimden sonra 7 Hazirana kadar oyunu hep artırmış.

Siyaset literatüründe, iktidarlar genelde oy kaybeder. Oysa bizde bunun tam tersi oluyor Ak Parti döneminde...

CHP, hep yerinde sayıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, CHPde önemli kabukları kırdı ama bu insanlarımıza samimi gelmiyor demek ki...

Samimiyetten öte yaptığı projeleri ve kırdığı CHP kabuklarını halka anlatamıyor.

Geçmişte askeri idarenin başlattığı din karşıtlığı ve CHPnin desteği Türk halkı üzerinde önemli yara açmıştı. İşte türban meselesi... Anayasaya koyulmuş maddeler. Oysa Anadolu kadının hemen hemen hepsi diyebileceğimiz çoğunlukta başı örtülüdür. Bunun bir kriteri de yok. Alevi olsun sunni olsun Anadoluda özellikle köylerimizde yaşayan analarımızın başları hep kapalıydı. Bugün okoryazar oranı ve köyden kente göçle bu oldukça değişti. Ancak toplumunun yüzde 95in üzerinde Müslüman olan bir ülkede, bazı kararlar alınırken iyi düşünlmesi lazım...

İnsanların şekline değil, onların beyinlerine hitap etmek gerekir.

KIRSAL KESİMDE MUHALEFET YOK, ACABA NEDEN?


Bu politikalar, karşı politikaları doğurdu...

İşte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan...

Dini mesajlarla ayakta durdu. Göreve geldiğinde bunlar üzerinde siyasetini devam ettirdi. Bugün, özellikle Anadolu illeri ve kırsal kesimlerden neden yüzde 60ların üzerinde Ak Partiye oy çıktığı iyi analiz edilmeli.

Özellikle CHP ve MHPnin tepe noktalarını tutan kadrolarının ne yaptığını anlayamıyorum.

Ak Partinin  her seçimde nasıl oy aldığını ve vatandaşı bu kadar kendisine nasıl bağladığının analizini hiç mi yapmıyorsunuz?


Ak Parti şunu gösterdi Türk siyaseti
nde...

Hamasi nutuklarla artık oy alamazsınız... Vatandaşlarla bire bir ilgilenip, dertlerini sıkıntılarını ne istediklerini öğreneceksiniz. Bir kişi Ak Partiye neden oy veriyor, CHPye, MHPye veya diğerlerine neden oy veriyor?

Bunun analizini iyi yapacaksınız ve buna göre politika belirleyeceksiniz.

2004 yılında yerel seçimlerden sonra yazdığım bir makalede şunu dile getirmiştim.:

-Ak Parti seçimi kazandı, yarın seçim var gibi yine çalışmasına devam ediyor.

Yine aynı... Zafer kazanan Ak Parti yarın seçim var gibi çalışmasına devam ediyor...

Muhalefet ise parti içinde birbirini yiyor...

AK PARTİ ANKATLERLE SİYASET BELİRLİYOR, HALKIN NABZINI İYİ TUTUYOR

Özellikle Devlet Bahçeli; Başbuğ Türkeş
ten bu yana bu parti sana emanet... Aldığın sonuçlar ortada... Oysa Türkiyede geçtiğimiz dönemlerde yaşanan açılım süreci gibi olaylar, iyi bir yönetim ve iyi bir analizle halkın karşısına çıkıldığında MHPyi tek başına iktidara taşıyacak bir ortamdı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
da bundan yararlandı. 7 Haziranda Ak Parti oyları düşünce, hemen anketlerini yaptırdı. Ne yaparsa hangi düşüncedeki seçmenlerin oylarını alabilir... MHP tabanından Bahçeliye karşı tepkileri gördü...

Bir zamanlar Türk kelimesini rafa kaldıran Tayyip Erdoğan bir anda ülkücü camiadan daha fazla milliyetçi kesildi.

Bir anda açılım süreci bitirildi, terör örgütü ile savaş başlatıldı. Bombalar patladı. Patlayan bombalardan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu bir mitinginde çıktı dedi ki; Bu olaylar bizim oyumuzu artırıyor...

 

AKP'NİN HEDEFİ MHP'DEN ÇOK BAHÇELİ

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Başbakan Davutoğlu ve Ak Partili siyasetçilerin hedefinden MHP
den daha çok Bahçeli vardı. MHP tabanına yönelik anketlere göre bu politika belirlendi. Bahçelinin hiç evlenmemiş olmasından, antik araç filosuna kadar gündeme getirilip ileriyi göremediği algısı oluşturuldu.

 

Bunların karşısında MHP nasıl bir duruş sergiledi... Söylemler de pek sııntı yok, ama Bahçelinin bu ülkenin yararına olan her çıkışı Hayır olarak lanse  edildi. Algılar farklı yaratıldı...

İşte bu noktada iş teşkilatlara düşüyor. Yani tepeden tırnağa partinin organizasyonuna...

Ak Parti hem medya gücünü elinde tutuyor, hem de sokağı...

Teşkilatları çalışıyor. Mahalle mahalle ev ev dolaşıp vatandaşlarla birebir diyalog kurabiliyor.

MHP ile CHPde bu diyalog eksikliği var. Oysa MHP ve CHP birebir 10 milyon Ak Parti seçmenine ulaşsa, projelerini ve Ak Partinin geçmişindeki eksiklikleri ve ülkeyi getirdiği durumu anlatsa, bu 10 milyondan en az 2 milyonunu ikna edebilir.

Ama bu iki partide de bunu yapacak kadro yok.

Seçim öncesinde kendi partililerinizle yaptığınız toplantılar size birşey kazandırmayacaktır. Şimdi en kötü zamanında yüzde 40 oy almış Ak Parti ile mücadele ederken, ondan seçmen alamadıktan sonra nasıl iktidar olacaksınız.

İşi gücü bırakıp iyi bir analiz yaparak  Ak Partiye oy veren seçmene çalışacaksınız.

İşte bunu Ak Parti yaptı. MHP ve HDP ve CHP seçmenine çalıştı. MHP ve HDPnin oylarını dibe vurdurdu.

 

YENİ YÜZ YENİ LİDER

 

Bunlar yetmemiş gibi MHP partinin tabanında sevilen ve toplumun başka alanlarından da sempati ile bakılan isimlerini listeye almadı. Meral Akşener, toplumun her kesiminin beğenisini kazanmış takdir edilen bir siyasi kimlik. Ama ne yazık  Bahçeli onu listeye koymadı. Sinan Oğan MHPde iş yapabilecek bir isim...

Ama MHPde öne çıkmayacaksın... Çıktın mı sonun iyi olmuyor...

MHPnin tüm yöneticilerinin değişim, orada yeni yüzler, Türkiyenin yeni atmosferini keşfedebilecek, ülkücülüğün temel ilkelerinden sapmayacak yöneticilere ihtiyaç var.

Geçmişte annesi babası Adalet Partili olan gençler ülkücüydü...  Şimdi onlar MHPde çocukları Ak Partili...

Bunun değişmesi lazım.

Ülkede işsizlik diz boyu... Gençler, işe girmek hayatını garanti altına alabilmek için Ak Parti teşkilatlarında yer alıyor.

Onun için diyorum ki; muhalefet partileri iyi analiz yapıp, ona göre halka inmeli... Eğer iktidar olmak istiyorsanız, gençlerin yolunu açın... Partilerde yeni yüzlere yeni yer verin.