Halil Aydın-aydınses.com / MHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Prf.Dr. Recep Özgültekin İstanbul Maltepe MHP il teşkilatında Basın açıklaması yaparak İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
 
Yoğun katılımın olduğu, katılımcılar arasında ; MHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Nasıroğlu, MHP Maltepe İlçe Başkanı Ömer Lefzan ve Yardımcıları, Beykent Üniversitesi güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr. Bünyamin Özgültekin, Prof.Dr.Osman Beyazoğlu, Eğitimci Dr. Zekai Erol, Lader Genel Başkanı Av.Selahattin Aydın,Başkan Yard.Av. Durşen Soysal,Tercan Dernekler Federasyonu : Başkanı Ersin İnce, Tercan Çadırkayalılar Dernek Başkanı ve TV Program yapımcısı Zennur Karslı, Giresun Göreleliler Dernek Başkanı Cemal Şengün de yer aldılar.

MHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Prf.Dr. Recep Özgültekin yaptığı basın açıklamasında :

 
Sn. Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sn. Basınımızın çok kıymetli değerli mensupları, saygıdeğer ülkücü kardeşlerim,Kalpleri vatan sevgisi yürekleri millet aşkı ile yanan Sevgili vatandaşlarım Hepisiniz sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Hür vatanımızda şehit kanlarından rengini almış Ay Yıldızlı Bayrağımız altında yapmakta olduğumuz bu toplantının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum .

Milletimizin çok önemi bir süreçten geçtiği son kalemizin iç ve dış mihrakların istilası altında olduğu bir zamanda bizlere büyük görevler düşmektedir.
Bildiğiniz üzere 7 Haziran 2015 tarihinde egemenliği kayıtsız şartsız elide bulunduran sizler ülke yönetimini belirlemek üzere genel seçimlerde oy kullanacak ve milletin kaderini belirleyeceksiniz.

Milletvekilliği adaylığı için yaklaşık 700 bürokrat istifa ederek siyasi hayatta hizmet etme yoluna girmiştir. Bendenizde bu yolu tercih eden ve siyasi kulvarda hizmet etmeyi amaçlayan bir kardeşinizim. Ben çalışmalarımı Milliyetçi Hareket Partimizde yapmaya karar verdim.

37 Yıllık akademik çalışmalarımdan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeliğinden istifa ederek Milletimizi siyasi manada hizmet etmek, halkımızın ve ülkemizin siyasi, içtimai ve iktisadi dertlerine çözüm getirebilmek için Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölgeden Milletvekilliği aday adaylığımızı huzurlarınızda açıklamakta büyük heyecan ve şeref duymaktayım.

Ülkücü gömleğin ağırlığının, partimize yüklenen ağır sorumluğun bilincindeyim. Milliyetçi şuurla ülke meselelerin belirlenmesi, değerlendirilmesi ve çözülmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz.

Milletimizin her gün artarak devam eden ciddi sorunları bulunmaktadır. B aşta Sayın Genel Başkamız Devlet Bahçeli olmak üzere milliyetçi hareket geceli gündüzlü çalışarak vatanımız içinde bulunduğu tehlikeleri anlatmakta, millet meselelerin çözümü için fikirler üretmekte, projeler geliştirmekte ve çözümler bulmaktadır.

Ben Tercan/Erzincan kökenli bir ailenin bir ferdi olarak Samsunda doğdum. Vatanımızın her çeşmesinden su içerek huzurunuza geldim. Bir hekim olarak millerimize hizmet verdim. On binlerce hastayı Opere ettim. Bir akademisyen olarak binlerce hekim ve cerrah yetiştirdim. Kader bizi fertlere tek tek hizmet etmekten külli olarak cemiyete hizmet etme imkanı verirse bundan büyük onur duyacağız.

Halkımızın sağlık sorunları hepinizin malumudur. Sağlık hizmetine ulaşmakta, sağlık hizmeti almakta büyük güçlükler yaşamaktayız. Sağlık hizmetlerinin ülke sathında yaygınlığında ve kalitesinde ciddi farklılıklar vardır.

Hasta, sağlık çalışanı ilişkisindeki sorunlar hepimizin bilgi ve takdirindedir. Hasta doktordan, hemşireden; doktor. hemşire hasta ve hasta yakınlarından şikayetçidir. Hastane haberleri basının öne çıkan gündemi haline gelmiştir.

Sağlık harcamaları Türkiye Cumhuriyetinin cari açığının ana temelini oluşturmaktadır. Sağlık giderleri genel bütçenin en önemli açmasızıdır. Adalet ve Kalkınma Partisinin uygulamaya koyduğu tüm projeler iflas etmiş, çözüm yerine yeni sorunlar olmuştur.

Ülkemizde ciddi bir ekonomik risk vardır. İşsizlik artarak devam etmektedir. Yüksek okul mezunlarının yüzde yirmi beşi işsizdir. Üniversite diplomalı işsiz orduları artarken yer yıl bir çok üniversite açılmaktadır.

Ailelerinin her türlü fedakarlığa katlanarak diplomalı ancak yeterli eğitimi ve mesleki bilgisi olmadan yetiştirilmiş gençlerimizin gözlerimize bakmakta ve medet beklemektedir. Kendilerine neden bir işe yaramayan diploma verildiğini anlamamaktadırlar. Onlara büyük haksızlık etmekteyiz. Diğer yandan beyin göçü ile kendimize kurşun sıkılmaktadır.

Ülkemiz sağlıksız ve çarpık bir şekilde şehirleşmekte, trafik ömür törpüsünün baş kalemi olmaktadır. Köylerimiz boşalmakta ileri yaşlı vatandaşlarımıza terk edilmiş bulunmaktadır.

Tarım alanları miras yolu ile bölüne bölüne ve de kasıtlı olarak üretimden çıkmaktadır.Milli sanayimiz tamamen dış tekellere teslim olmuş durumdadır. Kendi değer ve markalarımız yabancılara satılmaktadır.

Bunlardan daha vahimi ülkemiz hükümet destekli olarak bölücülere peşkeş çekilmektedir.AKP nin iflas etmiş uygulamaları halkımızı perişan etmiştir. Vergi yükü vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir.

Eğitim tam bir çıkmaza sokulmuştur.Okullarımızın büyük bir kısmı imam hatip okullarına dönüştürülmüştür.Atatürk ilke inkilapları rafa kaldırılmış, andımız bile ne yazık ki yasaklanmıştır.Ülkemizde Türk’üm demek adeta cesaret ister bir moda sokulmuştur.Halkımız bu iktidardan boğulmuştur. Bu iktidarı biran evvel başımızdan atma vakti gelmiştir.

Daha sayacak binlerce olumsuz nedenlerle savaşacak tek adresin ,Milliyetçi Hareket Partisi olduğu apaçık ortadadır.Türk Milletinin tek umudu Milliyetçi Hareket Partisi’dir.Siz vatandaşlarımızın teveccüh ve destekleri ile Allahın izni ile 8 Haziranda MHP miz ipi göğüsleyerek iktidar olacaktır.

Ben de nacizane bu çorbaya bir dirhem tuz koyabilirsem ne mutlu bana. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun  diyerek sözlerini tamamladı.