MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı eleştirerek, "Bu çözüm sürecinde onlarca korucu kaçırılıp öldürüldü. Korucumuz elektrik direğine bağlanıyor. Genelkurmay Başkanlığı açıklamaya yapıyor. Kınıyor. Genelkurmay Başkanlığı kınama merkezi oluyor" diye konuştu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sözün bittiği yerde olduklarını belirten Vural, "Gerçekten Türkiye'de bu olayları yaşadıkça susmak mümkün değil. Aslında sözün bittiği yerde olduğumuzu görüyoruz. Gerçekten içeride eve dışarıda yaşadıklarımız Türkiye, ne yaptığını bilmeyen, bırakın vatandaşını askerin can güvenliğini bile koruyamayan bir siyasi irade ile karşı karşıyadır. Türkiye içeride ve dışarıda terör örgütlerinin ipine tutulmuş bir iktidarla uçuruma doğru sürüklenmektedir. Herkes aklını başına almalıdır. Türkiye'yi yöneten iktidar milletten aldığı oyu milletin menfaatine kullanmalıdır. Kendine gelmelidir" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ KARAKOLLAR BASIYOR

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü; "Terör örgütü karakollar basıyor. Mahallelerde özerklik ilan ediyor. Adam kaçırıyor. Askerlerimizi güpe gündüz sokak ortasında arkalarından kalleşçe kurşunlanıyor, yollar kesiliyor, vergi toplanıyor, bu musibetleri milletimize göstermek durumundayız. Üzerini örterek netice almak mümkün değil. Türkiye nereye gidiyor. Terör örgütünün silahı bir araç olarak kullanıp siyasi amaçlarına gitme süreci içerisinde olduğumuzu herkes bilmelidir."

ONLARCA KORUCU ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı eleştiren Vural, "Bu çözüm sürecinde onlarca korucu kaçırılıp öldürüldü. Korucumuz elektrik direğine bağlanıyor. Genelkurmay Başkanlığı açıklamaya yapıyor. Kınıyor. Genelkurmay Başkanlığı kınama merkezi oluyor. Başbakan demeç veriyor. Hepsi dilleri bir karış. İyide bu geldiğimiz noktanın sorumlusu kim. Bu devleti yöneten yok mu? Genelkurmay Başkanı kınama yayınlıyor, Cumhurbaşkanı Genelkurmay Başkanı'na taziye mesajı gönderiyor. Yani bu işin sorumlusu kim. Tetikçileri biliyoruz, tetik çekenleri, bu tetik çekenleri cesaretlendirenler, azmettirenler kimler" dedi.

HÜKÜMET HALA ÇÖZÜM SÜRECİNDEN BAHSEDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Vural, "Hükümet hala provokasyondan, çözüm sürecinin karalılıkla devam ettirileceğinden güvenlik ve çözüm sürecinin birlikte götürüleceğinden bahsediyor. Hani güvenlik, hangi huzurdan bahsediyorsunuz. Doğu ve Güney Doğu'da insanlar huzur arıyor. PKK terör örgütü vergi topluyor, mahkemeler kurmuş, okullar basıyor, bayrakla indiriliyor.Yol kontrolü yapılıyor. Uyuyorsunuz, devleti yönetenler uyudunuz, horladınız. Bu milletin iradesini hoyratça kulandınız. Başbakan Davutoğlu var mı? Türkiye'de. Bir başbakan iradesi var mı? Yok. Ne dediği belli değil. Ne yaptığı belli değil. Beceriksiz, pısırık, Türkiye'yi yönetemeyen bir başbakan. 'Çözüm sürecine halel gelmesin diye itina gösterdik, talimatı verdim, bu haince eylemi yapanlar cezayı bulacak' diyor. 'Takip edilecek' diyor. Sana adres vereyim sende biliyorsun ey Davutoğlu, adres, İmralı, Kandil" dedi.

'TERÖRİSTİN BİLE ONURU OLUR'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin 'Teröristin bile bir onuru olur' açıklamasına tepki gösteren Vural, "Bir Başbakan Yardımcısı '17 yıldır yalnız, gözyaşı döküyor, haklı talepleri var' diyor. Bir bakan da 'Teröristin bile bir onuru olur' diyor. Şimdi karşımıza birde onurlu terörist çıktı. Yani, askerimi vuranlar, öldürenler, milletin birliğini bütünlüğünü savunmak için elinde silah bulunduran asker ve polisimizi öldüren onurlu terörist diyor. Böyle onursuzluk olabilir mi?" dedi.