MHP GENEL BAŞKANI MALATYA’DA MOLA VERDİ

Tunceli’ye karayolu ile giden MHP lideri Devlet Bahçeli, yol güzergahında bulunan Malatya’da bir süre mola verdi. Partililer tarafından karşılanan Bahçeli yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. 

Güzergahında bulunan bir düğün salonunda partililerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirtti.

Bahçeli, Türkiye’de kamplaşma, ayrışma ve bölünmenin artık her gün konuşulur hale geldiğini bunun da iktidardaki siyasi parti tarafından yüreklendirildiğini dile getirdi. Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Bu seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi az da olsa bir oy kaybına uğradı. Ama en fazla belediye başkanı çıkaran parti konumundaydı. Bu seçimlerde MHP objektif olarak değerlendirdiğimizde 8 milyona yaklaşan oyla en başarılı parti konumunda gelmiştir. Fakat bu yeterli değildir.

Bu yeterli olmadığı için Adalet ve Kalkınma Partisinden geri kalmıştır. Bu başarılabilir mi? Bu kadar yüksek oy alan bir partiden kurtuluş mümkün mü? Gibi sorular her zaman kendi aranızda konuşuyorsunuz. Bu sorudan ve eleştiriden kurtulmak lazım. Bunun mümkün olabileceğini, eğer 30 Mart seçimleri üzerinde dikkatlice durulduğu zaman cevabının içinde olduğu görülecektir.

Söz gelimi 30 mart yerel seçimlerini mevcut seçim sistemine uygulandığında Adalet ve Kalkınma Partisinin aldığı oy oranı bugün için çıkaracağı milletvekili sayısı 276’a inmektedir. Aynı mantığı Milliyetçi Hareket Partisi’ne uyguladığımızda 97 milletvekili olmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 276’a düştüğüne şahit oluyoruz. Buna karşılık 52 milletvekili sayımız 97 milletvekili çıkarma ihtimali oluyor. Demek ki 2 milletvekili kaybı olmuş olsa, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek başına iktidar olma şansı kalkıyor demektir. Neden çünkü, anayasamızda tek başına iktidar olabilmek için 276 milletvekili olma zorunluluğu vardır."

Milliyetçi Hareket Partisi’nin potansiyelinin çok yüksek olduğu her seçimde çok büyük umutlar vaat eden, ama seçim günü bekleneni vermeyen illerin başında Malatya’nın geldiğini ifade eden Bahçeli, Malatya’yı bu durumdan kurtarılması gerektiğini belirterek “Malatya’nın ayağa kalkması gerekiyor” dedi.

Konuşması sırasında ses tonunu da yükselten Bahçeli, Malatya’nın daha da güçlenmesi gerektiğini dile getirterek "Her gelişimizde, küçük ziyaretlerde dahi ortaya koyduğunuz yüksek moral ve performanslar seçim döneminde gösterilmiyor. Malatya gibi buna benzer birkaç ilimiz var. Malatya da milletvekilliği noktasında bir değil birden fazla milletvekili çıkarmamız lazım. Malatya’da birlik ve beraberlik olduğu sürece bunun mümkün olacağını söyleyebiliriz. Sizlerden bunu istiyorum. Bugünden sonra söz veriyorum artık Malatya’da daha çok geleceğim" diye konuştu.