İstanbul Aydın Üniversitesi ve Yerel Basın Birliği Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri" sahiplerini buldu.

Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ödül törenine, Türkiye Yerel Basın Başarı ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Merkez Valisi Yusuf Odabaş, Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Başbakanlık Basın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, MHP İstanbul MYK üyesi Erdem Karakoç, MHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi İskender Duriç, Suudi Arabistan Başkonsolosu Bay Abdulwahab Mahmoud A. Sheıkh, Beylikdüzü Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Türkoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Metin Karakoç, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, Küçükçekmece CHP Belediye Meclis Üyesi Oruç Oymak, İYGAD Başkanı Umut Veli Develi, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Rıza Altaylı, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Metin Karakoç, Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC) Başkanı Serhat Buğra Şenkökçü, Dünya Basın Mensupları Derneği Başkanı Muzaffer Tunç, Türkiye Haber Ajansı Başkanı Ahmet Kaplan, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Hülya Yengin, YBBD Ankara Temsilcisi Gülsen Birdal, YBBD Antalya Temsilcisi Nilhan Kırdı, YBBD Adıyaman Temsilcisi Arzu Kızıldağ, YBBD Edirne Temsilcisi Erdoğan Demir, YBBD İzmir Temsilcisi Uğur Şener, YBBD Balıkesir Temsilcisi Serhat Buğra Şenkökçü etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

'HEDEF 81 İLDE ŞUBE AÇMAK'

Ödül töreninin açılış konuşmasını Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün  yaptı.  Karayün, derneğin Türkiye genelinde 10 ilde şubeye sahip olduğunu ve hedeflerinin 81 ilde şube açarak yerel basın mensuplarını hakkettiği yere ulaştırmak olduğunu ifade etti. 9 ile daha Yerel Basın Birliği Dernek Temsilciliği vereceklerini belirten Karayün desteklerinden dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi’ne de teşekkür etti.


'YEREL BASINA DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın da ulusal basının, yerel basından geçmeden bir ülkenin veya toplumun problemlerini, kazanımlarını yeterince ele alamayacağının farkında olduklarını kaydetti. Aydın, "Yerel basın mensuplarından üniversite olarak bu ülkenin, bu toplumun hedeflerine dair proje ve planlarında objektif olmalarını, ülke menfaatlerini ön planda tutmalarını, birlik ve beraberliğimize yarar sağlamalarını özellikle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı. Aydın, 600 öğrenci ile Türkiye’nin gelecekteki basın mensuplarını yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek “Basının kalbin beyine kan pompalaması gibi büyük işlevi var. Toplumun problemlerinin yeterince ele alınabilmesi için yerel basına büyük iş düşüyor. Yerel basın toplum için, ülke için, insanlık için çok önemli bir görev icra ediyor. Yerel Basının önemini bildiğimiz için bu projeye evet dedik. Yerel Basına bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

'GAZETECİLER ZORU BAŞARIYOR'

Törende konuşan Vali Mutlu, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, "Gerçekten biz, kendi işimizi bir telaş, bir koşuşturmaca, bir yoğunluk olarak değerlendiririz. Bizden daha fazla koşturan bir meslek camiası var ki bana sorsalar o da gazeteciler" dedi. Mutlu, zamanında yetişmek, haberi almak, aktarmak ve bunu yayınlamak zorunda olan gazetecilerin çok yoğun bir tempoda çalıştığını ifade ederek, "Stresini ve yükünü düşününce gazetecilerin zoru başardığını düşünüyorum" diye konuştu. Vali Mutlu, "Basın Mensupları’na nasıl bu kadar çok koşturuyorsunuz diye sorduğumda “Mesleğimizi çok seviyoruz” yanıtını aldım. Sizler kamu hizmeti yapıyorsunuz. Biz de idareciler olarak her zaman sizlerin yanınızda olacağız” dedi. Vali Mutlu "iyi haberlerde buluşmak üzere" diyerek sözlerini noktaladı.

EMEKLERİ ÖDÜLLENDİRİLENLER

Batman Günlük Gazetesi "25 Metrede Can Pazarı" haberiyle en iyi haber dalında, Bölgede Ayna Gazetesi'nden Muhlis Polat ise en iyi fotoğraf dalında ödül aldı. En iyi internet haber portalı dalındaki ödülü "vwwv.beynet.com" alırken, en iyi röportaj dalında Şafak Gazetesi'nden Muzaffer Tunç "Taşın Altına Herkes Elini Sokabilmeli" başlıklı röportajıyla ödüle layık görüldü. En iyi sayfa düzeni alanındaki ödülü "34 Gündem" alırken, Batman Günlük Gazetesi'nden Ercan Atay da "Batman'ı TOKİ'ye sattılar" adlı yazısıyla en iyi köşe yazısı ödülünün sahibi oldu.

9 İLE DAHA TEMSİLCİLİK VERİLDİ

Gecede daha sonra 9 ildeki basın kuruluşlarına Yerel Basın Birliği Derneği İl Temsilcilikleri verildi.  Gecede İl Temsilcilikleri verilen şehirler tekirdağ, Ankara, Edirne, Antalya, Batman, Eskişehir, Adıyaman, İzmir ve Balıkesir oldu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA PLAKET VERİLDİ

Törende ayrıca Yerel Basın Kuruluşlarına verdikleri desteklerden dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a birer plaket verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun törene katılamadıkları için plaketler başkanlar adına danışmanlarına takdim edildi.

aydınses ailesi olarak ödül alan gazetecileri ve bu güzel organizasyonu düzenleyen İstanbul Aydın Üniversitesi ile Yerel Basın Birliği Derneği'ni kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.