KAYYUM heyeti tarafından yönetilmeye başlanan Bugün ve Millet gazetelerinin görevden alınan genel yayın yönetmenleri Erhan Başyurt ve Değer Özergin durumlarını netleştirmek için öğlen saatlerinde avukatlarıyla birlikte binaya geldi.

Kayyum heyeti ile konuşmak için gazeteye gelen Erhan Başyurt; “Yasal olarak genel yayın yönetmeniyim. Bana tebliğ edilmiş hiçbir şey yok. Yönetim kurulunun beni görevden alma kararı yok. Yasa dışı yapılmış bir gazete var. Bilgim dışında künyeden ismim çıkarılmış. Bilgim dışında bir gazete yapılmış, suç işlenmiş. Bununla ilgili gidip görüşmeye çalışacağım” dedi.
Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergin de yaptığı açıklamada; “Büyük bir bilgi kirliliği var. Görevden alındığımız, izne çıkarıldığımız gibi bilgiler var. Hala resmi olarak Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni benim. Sabah geldiğimizde polisler, içeri alınmayacaklar listesinde tutmuşlardı. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz” diye konuştu.

KISA SÜRELİ TARTIŞMA YAŞANDI

Durumlarını öğrenmek için binaya gelen genel yayın yönetmenleri, bina girişinde bir süre polisle tartıştı. Daha sonra içeriden onay gelmesi ile binaya alındılar. Bina içinde yaşanan tartışma sırasında kayyum tarafından getirilen bir kişi ise polis tarafından binadan çıkarılarak polis minibüsüne bindirildi. Odasının kapısına kadar giden Erhan Başyurt, kapısının kilitli olduğunu görünce kapının önündeki sandalyeye oturdu. Bir süre çalışanlarla sohbet etti. Erhan Başyurt’un yanına gelen sivil giyimli bir polis, insan kaynakları birimine gitmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada yaşanan gerginlik sonrası insan kaynakları birimine giden Erhan Başyurt, 4 günlük izine çıkarıldığını öğrendi.

ERHAN BAŞYURT: “YASAL OLARAK HALA BUGÜN GAZETESİNİN GENEL YAYIN YÖNETMENİYİM”

Bina çıkışı açıklama yapan Erhan Başyurt, “Girişte listelerle ilgili küçük bir sorun yaşandı. Gerçekten liste hazırlanmış. Listeye zorla izne çıkarıldığımız notunu düştük. Dört günlük izni imzaladık. Fazlasında 56 günlük iznim vardı. İzin talebinde bulundum. Fakat bana genel yayın yönetmenliği görevinden alındığım tebliğ edilmedi. Yasal olarak hala bu gazetenin genel yayın yönetmeniyim” dedi. Erhan Başyurt çalışanlar tarafından alkışlarla binadan uğurlandı.