AK Parti Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Av. Temel Başalan istişare programlarını ara vermeden sürdürüyor. Mahalle mahalle, köy köy Eyüplüleri dinleyen Başkan Başalan, STK temsilcileriyle, esnafla, kanaat önderleriyle gerçekleştirdiği istişare programlarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla devam etti.

SOSYAL, PROAKTİF VE AKILLI BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ederek başlayan AK Parti Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Temel Başalan “Bizim için istişare çok önemli. Biz projelerimizin tamamını istişareyle gerçekleştireceğiz. Eyüp’ü, Eyüplülerle birlikte yöneteceğiz” dedi. Sosyal belediyecilik vurgusu yaparak belediyecilikte yeni tanımlardan olan proaktif ve akıllı belediyecilik üzerinde duran Başalan şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik çok önemli. Biz mevcut problemleri biliyoruz. Onlarla ilgili projelerimiz var.

Ayrıca Eyüp’e gelecekten bakarak yarınlarda ortaya çıkması muhtemel problemlerin çözümüne ilişkin çalışmalarımız olacak. Buna proaktif belediyecilik adı veriliyor. Bizim gelecek vizyonumuz buna müsait.” Türkiye’de 30 milyon kişinin internet kullandığını ifade eden Başkan Başalan; “Günümüzde çokları alış-verişlerini bile internet üzerinden yapıyor. Biz Akıllı Belediyecilik faaliyetleri kapsamında Eyüplü hemşehrilerim belediyede sıra beklemeyecekler. İşlerini internet üzerinden rahatlıkla yapabilecekler.

elediyeye çay içmek için gelecekler. İşleri, şeffaf ve hızlı bir şekilde çözülecek. Hedefimiz Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye, “İnsani yaşat ki; devlet yaşasın” şeklindeki vasiyetiyle, Fatih Sultan Mehmed Han’ın; “Hüner, bir şehri yaşanılır kılmaktır. O da yetmez, orada yaşayanları da mutlu edebilmektir” tavsiyeleri bizim için çok önemlidir. İşte, biz yerel yöneticiler olarak Mevlana’nın da vurguladığı;“Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar” görüşünden hareketle geleceğin Eyüp’ünü oluşturmaya adayım. Bu program, projelerimizi konuşacağımız bir program değil, Adaylık sürecinde projelerimizle ilgili ayrıca basın toplantısı yapacağız” dedi.


“BAŞKAN GİBİ” ÇALIŞIYOR


Eyüp’le ilgili düşüncelerini paylaşan Gazeteciler sektörleriyle ilgili de problemlerini anlattılar. “Başkan gibi çalışıyor” diyerek Eyüp’te rahat çalışabilecekleri bir Basın Merkezi talebinde bulanan gazetecilere “Eyüp’te sizin de rahat çalışabileceğiniz ortamları oluşturmak bizim görevimiz,” diyerek konuyu değerlendireceğini söyledi.

BASIN MENSUPLARI DA “TEMEL BAŞALAN” DEDİ


Gazetecilerin, radyo programcılarının ve internet habercilerinin katıldığı programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler nedeniyle daha ziyade gazeteciler konuştu. Eyüp’le ilgili kanaatlerini paylaşan basın mensupları, “Bugünümüzü unutmayan, Eyüp ile ilgili düşüncelerimizi önemseyen bir kişisiniz. Basın mensupları olarak bizlere değer verdiniz. Biz de her zaman sizin yanında olacağımıza söz veriyoruz.” dediler.
“Buraya, Temel Başalan Başkan’ın yanında olduğumu ifade etmek için geldim” diyen yazar, şair, eğitimci, kişisel gelişim uzmanı Yusuf Özkan Özburun yaptığı konuşmada: “Holistik belediyecilik, Girişimci insan, Mahalli idarenin güçlendirilmesi konuları üzerinde durdu. “Bir iddiamız olmalı ve bunu ısrarla tekrar etmemiz lazım diyen” Özburun, “Adama göre iş değil, işe göre adam” prensibiyle çalışılmalı.” dedi.