Selin Atasoy, 27 Mayıs 1975 yılında Ordu’da doğdu. İlkokulu Ordu 19 Eylül İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini ise İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi’nde tamamlamasının ardından Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazandı.

Lisans eğitimini bitirdikten sonra otizm ve çocuklar üzerine master ve doktora yapıp, 2008 yılında bilim doktoru unvanını almaya hak kazandı ve alanda aranılan uzmanlar arasına girdi.

Lise yıllarında başlayan gitar ve solfej eğitimlerinin sonucunda üniversite yıllarında rock, jazz, blues, soul şarkılardan oluşan repertuar ile önce İzmir’de, daha sonra Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Bodrum, Bursa’ da sahne almaya başladı. Eş zamanlı söz ve beste çalışmaları da devam etti.
2010 yılında kendi adını taşıyan danışmanlık merkezini açmasının ardından sahne çalışmalarına ara verdi.

2013 Mart’ında ilk albümü olan, ‘HİÇ’in kayıtları için stüdyoya giren Atasoy’un albümünde yer alan tüm parçaların söz ve müzikleri kendisine aittir.

Düzenlemeleri Kerem Türkaydın ve Burak Erkul , mixleri Alp Çoksoyluer, mastering ise Peter Snapper tarafından yapılmıştır.

Selin Atasoy’un stil danışmanı Tuba Tuncay Alkan’dır. Backstage fotoğraflar Deniz Özgüne aittir. Albüm kapak ve kartonet tasarım Gözde Mutluer, kapak fotoğrafları ise Mehmet Turgut imzası taşımaktadır.
Seyhan Müzik etiketiyle raflarda yerini alan albümün, çıkış parçası olan ‘Öğren Gel’ klibi başarılı yönetmen Sedat Doğan tarafından çekilmiştir.
Atmosphere bırakıp, sonsuzlaştıracağı, duygu, düşünce ve ezgileriyle müzik piyasasında ilk varoluşunu ilk ‘Hiç’ini dinleyicileri ile buluşturmak keyfini yaşamaktadır.

Müziği hem bir disiplin hem de “içinde tutamamak” olarak değerlendiren Atasoy ikinci albüm için çalışmalara başlamıştır.