İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Zaman Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye 3 kayyum atandı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, "Feza Gazetecilik A.Ş. uhdesinde bulunan Zaman Gazetesi'nin FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğu" ifade edilerek, "Delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için adı geçen şirkete kayyum atanması yönünde hakimliğimizce vicdani kanı oluşmuştur" denildi.

"ŞİKE VE TAHŞİYE OPERASYONLARINA ZAMAN GAZETESİ BİNASINDA KARAR VERİLDİ"

Kararda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzili Aydoğdu'nun talep yazısına da yer verildi. Savcılığın talep yazısında, Zaman Gazetesi'nin aslı yöneticisinin FETÖ'nün kurucu ve yöneticisi Fethullah Gülen olduğu, gazetenin yayın ilkelerini örgüt lideri Fethulah Gülen'in belirlediği örgüt üyelerinin ise Zaman Gazetesi adına yardım amacıyla para topladığı ifade edildi. Yine savcılık yazısında Şike ve Tahşiye operasyonlarının Zaman Gazetesi binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verilerek uygulamaya konulduğu belirtilerek "Bu eylemler birlikte değerlendirildiğinde, Feza Gazetcilik A.Ş.'nin söz konusu örgüt ile fikir ve eylem birliği içinde olduklarını göstermektedir" ifadesine yer verildi.

"PKK YÖNETİCİLERİNİN YURTDIŞINDA GÖRÜŞMELER YAPTIKLARI..."

FETÖ'nün, terör örgütü PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülen yazıda, "FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK yöneticilerinin yurtdışında görüşmeler yaptıkları, PKK'nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ'nün de bu örgütle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeyi planladıkları, bu amaçla da 17-25 Aralık Selam-Tevhid kumpaslarını gerçekleştirdikleri Feza Gazetecilik A.Ş.'nin de bu örgüte ait olduğu Zaman Gazetesi'nin de bu amaca hizmet ettiği" vurgulandı.

"AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN GAZETE, TELEVİZYON, RADYO VB ARGÜMANLARI KULLANDIĞI..."

6. Sulh Ceza Hakimliği kararında "Söz konusu örgüt yapılanmasının örgüt amacına ulaşmak için her türlü aracı kullandığı, en başta amacını gerçekleştirmek için gazete, televizyon, radyo vb. argümanları kullandığı, örgüt kapsamında işledikleri suçlar ve legal görünümlü operasyonlara zemin hazırlamak amacıyla basın yayın organlarında sürekli olarak yayınlar yaptıkları bu bağlamda da bizzat basın yayın organlarına sahip oldukları görülmektedir" denildi. Dosya kapsamındaki tanık ifadelerinde Zaman Gazetesi'nin bizzat Fethullah Gülen tarafından yönetildiği, gazetede yazılacak yazıların öncesinden Fethullah Gülen'e gönderildiği ifadelerinin anlatıldığı kararda, yazıların Gülen'in kontrolünden geçtikten sonra gazetede yayınlandığı ve kendisinin onay vermediği hiçbir haber ve yazının yayınlanmadığı ifade edildi.

"KAYYUM ATANMASI YÖNÜNDE HAKİMLİĞİMİZCE VİCDANİ KANI OLUŞMUŞTUR"

6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, "Feza Gazetecilik A.Ş., uhdesinde bulunan Zaman Gazetesi'nin FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğu" ifade edilerek "delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için adı geçen şirkete kayyum atanması yönünde hakimliğimizce vicdani kanı oluşmuştur" denildi.

3 KAYYUM ATANDI, 10 BİN TL ÜCRET ALACAKLAR

Kararda, CMK 133/1 maddesi gereğince İstanbul Başsavcılığı'nın talebi üzerine Feza Gazetecilik A.Ş.'ye atanan kayyımların Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan olduğu belirtildi. Kararda ayrıca, kayyum olarak atanan kişilerin yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmalarına ve yönetim organının yetkilerinin tümü ile bu kayyımlara devredildiğine ve yeni yönetimin bu kayyumlarca oluşturulmasına karar verdi. 6. Sulh Ceza Hakimliği, her bir şirket kayyumluğu için 10 bin TL ücret verilmesine karar verdi.