İletişim mezunları ve öğrencileri tarafından, gönüllü bir birliktelik olarak kurulan İletişim Platformu, daha aktif hale gelmek için dernekleşti. Dernek, öncelikli faaliyet alanını ise iletişim fakültesi öğrenci ve mezunlarının haklarını savunmak olarak belirledi.

Uzun yıllardır gönüllü bir birliktelik olarak iletişim fakültesi mezunları ve öğrencilerini bir araya getiren İletişim Platformu, resmiyet kazanarak dernekleşti. Yaklaşık 300 üyesi olan İletişim Platformu, uzun süredir düzenlediği toplantılarla, siyaset, medya, akademi ve bürokraside önemli görevlerde bulunan pek çok ismi bir araya getirmişti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Ali Yeşildal Başkanlığında kurulan dernek, iletişim fakültesi mezunlarının meslek yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm arayışında bulunmayı hedefliyor. İletişim fakültesi öğrencilerine staj imkânları sağlamak ve mevcut imkânları geliştirmek de derneğin öncelikli görev alanları arasında yer alıyor.

Mevcut medya derneklerinin daha çok üst çatı kuruluşları olduklarını, tabanla iletişim kurma ve sorunların çözümü noktasında yeterli olmadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Ali Yeşildal, “Hazırlayacağımız raporlarlarla hem iletişim fakültelerinde eğitim kalitesinin artırılmasını, hem de düzenleyeceğimiz eğitim programları ile öğrenci arkadaşlarımızı daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Son olarak Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ü ağırlayan İletişim Platformu, dernek olarak ilk toplantısını da Pazar günü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran’la gerçekleştirecek.